Ένα «χωμάτινο» Nissan Juke για ειδικές διαδρομές

Nissan Juke Rally Tribute Concept

Πενήντα χρόνια μετά τη νίκη του Nissan 240Z στο East African Rally του 1971, η Nissan γιορτάζει την επέτειο με το Juke Rally Tribute Concept που φέρει τα ίδια χρώματα με το 240Ζ και εντυπωσιακά off-road και αγωνιστικά στοιχεία.

Συμπίπττοντας, όχι τυχαία, με την ημέρα που το WRC επέστρεψε στην Κένυα και στο Ράλι Σαφάρι μετά το 2002, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες ενός Juke, και μάλιστα υβριδικού, όπως θα ήταν αν εκκινούσε και πάλι ένα από τα παλιά, απαιτητικά ράλι της Αφρικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασισμένο στη νέα γενιά του 2020 του Juke, το πρωτότυπο Juke Rally Tribute Concept έχει πολύ αυξημένο ύψος από το έδαφος, τεράστια ελαστικά και φυσικά μεγαλύτερους θόλους, μικρότερους προβόλους εμπρός και πίσω και αγωνιστικούς LED προβολείς στο ρύγχος και στην οροφή. Και, πίσω, δύο εφεδρικά ελαστικά στο χώρο των αποσκευών, για την τοποθέτηση των οποίων αφαιρέθηκε το πίσω τζάμι.

Το βαθύ κόκκινο χρώμα του σε συνδυασμό με το μαύρο καπό είναι ακριβώς ίδια με το χρωματισμό του 240Ζ με το οποίο το 1971 ο Edgar Herrmann και ο συνοδηγός του Hans Schuller κέρδισαν το East African Safari Rally. Στην αγωνιστική του μετατροπή είχε επίσης μεγαλύτερους τροχούς και χρησιμοποιούσε έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 2.4 λίτρων και 210 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από την ανακατασκευή του το 2013, το 240Ζ που κέρδισε στην Αφρική το 1971 βρίσκεται στη μεγάλη συλλογή της Nissan στη Zama της Ιαπωνίας, κοντά στα κεντρικά της Nissan στην επαρχία Kanagawa.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ