Στην Ευρώπη το νέο Nissan X-Trail

New Nissan X-Trail

To Καλοκαίρι του 2022 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη η 4η γενιά του Nissan X-Trail. 

Με εντελώς διαφορετική εμφάνιση και σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές, το νέο X-Trailπαρουσιάζεται στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης. H “τετράγωνη” λογική που γνωρίσαμε μέσω των προηγούμενων γενιών παραμένει στο σύνολο του αμαξώματος, με την ενσωμάτωση πολλών νέων στοιχείων που είδαμε μέσω των νέων SUV της φίρμας όπως τα Juke & Qashqai.

Nissan X-Trail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, στο εμπρόσθιο μέρος έχει τοποθετηθεί η νέα μάσκα της Nissan και φωτιστικά σώματα που χωρίζονται σε δύο μέρη. Στο πίσω μέρος η αισθητική είναι σαφώς πιο συγκρατημένη με τη θύρα του πορτ μπαγκάζ να «σπάει» σε δύο επίπεδα. Η καμπίνα του μοντέλου υιοθετεί πολλά στοιχεία από το μικρότερο νέο Qashqai, με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέο επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο και περιστροφικό διακόπτη για την παραμετροποίηση του συστήματος πρόσφυσης στην κεντρική κονσόλα.

Η βάση του μεσαίου ιαπωνικού SUV είναι η νέα πλατφόρμα του Renault Group, η CMF-C, με την οποία η Nissan υπόσχεται μεγαλύτερη ακαμψία και πιο δυναμικά στοιχεία οδικής συμπεριφοράς. Μεταξύ άλλων επιλογών, το νέο X-Trail θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (με σύστημα e-Power), η οποία θα εφοδιάζεται με ένα κινητήρα βενζίνης που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Nissan X-Trail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη θα γίνει στα μέσα του επόμενου έτους. Μέχρι τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα τεχνικά στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ