Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Opel Corsa

Το γερμανικό αυτοκίνητο πόλης συνέχισε και τον Οκτώβριο την κορυφαία εμπορική του πορεία, διατηρώντας το πρώτο δεκάμηνο του έτους την πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί.

Το πρώτο δεκάμηνο του 2023 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου με βάση τα πρώτα στοιχεία έχει σημειώσει 115.792 πωλήσεις, εμφανίζοντας έτσι μια πολύ σημαντική αύξηση που αγγίζει το 27,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Opel Corsa 2024 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε κάθε έναν από τους πρώτους 10 μήνες της χρονιάς παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Οκτωβρίου, όπου είχαμε 11.282 ταξινομήσεις με αύξηση 44,08% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2022.

Opel Corsa 2024 8

Σε όλο αυτό το διάστημα, το αυτοκίνητο που έχει ξεχωρίσει και αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της ελληνικής αγοράς είναι το Opel Corsa. Το γερμανικό μικρό ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο με 268 πωλήσεις και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία του (B Segment), χωρίς να απολέσει την πρωτιά του στις πωλήσεις του 10μήνου, έχοντας καταφέρει να σημειώσει 5.648 ταξινομήσεις.

Opel Corsa
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Opel Corsa διακρίνεται για τη μοντέρνα και δυναμική του σχεδίαση, τους αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες του, το χαμηλό κόστος χρήσης, αλλά και τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εισάγει στην κατηγορία του.

Opel Corsa 2024 5

Στο εσωτερικό του, το Corsa διαθέτει ένα ποιοτικό και hi-tech ταμπλό, με καλούς χώρους για έως και 4 ενήλικες επιβάτες, αλλά και με πορτμπαγκάζ που έχει χωρητικότητα 309 λίτρων και μπορεί να μεταφέρει όλα τα μπαγκάζια τους.

Opel Corsa 2024 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, το ανανεωμένο Opel Corsa διατίθεται για αρχή σε τρεις εκδόσεις κινητήρα βενζίνης με τον πολυβραβευμένο 1.2 PureTech και ισχύ 75, 100 ή 130 ίππους, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων (στάνταρ στην έκδοση με τους 130 ίππους). Αργότερα θα ακολουθήσει και το Corsa hybrid, που συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων και το οποίο θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως 1 χλμ. και με ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.

Στην ηλεκτρική γκάμα υπάρχουν δύο εκδόσεις συστήματος κίνησης. Το ανανεωμένο Opel Corsa-e διατίθεται πλέον και σε έκδοση με κινητήρα 156 ίππων/260 Nm, ενσωματώνοντας μια νέας γενιάς μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh που παρέχει αυξημένη κατά 15% αυτονομία στα 405 χλμ. έναντι των 357 χλμ. που εξασφαλίζει η μπαταρία των 50 kWh της έκδοσης των 136 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Corsa όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Opel, καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης για τα μηχανικά του μέρη και 8 χρόνια για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών εκδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ