Πρώτο περιβαλλοντικό «μπλόκο» σε εκδήλωση με αυτοκίνητα-αντίκες

antikes-100

Το φεστιβάλ αυτοκινήτου που προσελκύει 30.000 θεατές στη Γερμανία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί για περιβαλλοντικούς λόγους.

Κλασικό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης από την αρχή προστασίας της φύσης! Στο Rüsselsheim, η Upper Nature Conservation Authority απαγόρευσε τη μεγαλύτερη μονοήμερη συνάντηση κλασικού αυτοκινήτου στη Γερμανία μόλις λίγες μέρες πριν την πραγματική έναρξη!

Στην πραγματικότητα, στις 25 Ιουνίου, 3.000 κλασικά αυτοκίνητα (μέχρι το έτος μοντέλου 1989) υποτίθεται ότι θα συναντιούντουσαν ξανά στο πάρκο της πόλης του Rüsselsheim και στο Mainwiesen. Ένα λαϊκό φεστιβάλ αυτοκινήτου που προσελκύει 30.000 θεατές. Ωστόσο κάτι τέτοιο φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για λόγους διατήρησης της φύσης, η αρχή υπό την εξουσία της Προέδρου της Περιφέρειας Brigitte Lindscheid (Πράσινοι) Darmstadt ακύρωσε την εκδήλωση. Προσβολή για την πόλη του Rüsselsheim: «Μια τεχνική οδηγία από την Upper Nature Conservation Authority απαγορεύει στην πόλη του Rüsselsheim να εγκρίνει την συνάντηση κλασικών αυτοκινήτων».

Η συνάντηση στα μέρη της Opel θα πραγματοποιούνταν στις 25 Ιουνίου και είναι η ναυαρχίδα του Autostadt Rüsselsheim. Ωστόσο, ο Οργανισμός για την προστασία της φύσης είχε παραπονεθεί επειδή οι Mainwiesen βρίσκονται σε περιοχή διατήρησης του τοπίου. Η πόλη του Rüsselsheim αντιμετώπισε την απόρριψη με μια επείγουσα αίτηση αλλά απέτυχε να το πράξει ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου στο Darmstadt.

«Η δικαστική διαμάχη σχετίζεται με την ένταξη του Mainwiesen και το ερώτημα εάν η πόλη του Rüsselsheim ενέκρινε σωστά ή λανθασμένα την εκδήλωση σε αυτήν την περιοχή προστασίας του τοπίου», λέει η δημοτική αρχή της πόλης. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι στο Rüsselsheim δεν θα επιτρέπεται να κινούνται αυτοκίνητα στους επαρχιακούς δρόμους και τα λιβάδια και τα οχήματα θα πρέπει να επιβραδύνουν ταχύτητα λόγω της διατήρησης της φύσης. Γιατί σύμφωνα με το διοικητικό δικαστήριο αυτό είναι πιο επιβαρυντικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως το κλασικό «πικνίκ» ιστορικών οχημάτων δεν καταργείται για πάντα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή της διοργάνωσης από το 2024 και για τα επόμενα χρόνια, αναπτύσσεται τώρα μια εναλλακτική ιδέα ασφάλειας που δεν περιλαμβάνει πλέον απαραίτητα το Mainwiesen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ