Το πρώτο διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο είναι γεγονός (video)

ηλεκτρικό λεωφόρειο

Με θηριώδη μπαταρία και διώροφο αμάξωμα, το ηλεκτρικό λεωφορείο της Lighting eMotors είναι σίγουρα κάτι μοναδικό στο χώρο των EV επαγγελματικών οχημάτων.

Η αμερικάνικη εταιρεία Lighting eMotors με έδρα το Κολοράντο ειδικεύεται στην μετατροπή επαγγελματικών οχημάτων με θερμικούς κινητήρες σε ηλεκτρικά, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα EV αμαξωμάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα παραδώσει 89 ηλεκτρικά vans στην DHL και θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες στο χώρο των μεταφορών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι Αμερικάνοι ετοίμασαν και παρουσιάζουν το πρώτο ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο που θα είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 70 επιβάτες. Για να επιτευχθεί αυτό τροποποιήθηκε ένα μοντέλο Van Hool TD925 που μέχρι πρότινος έπαιρνε κίνηση από ένα μοτέρ πετρελαίου. Ο ηλεκτροκινητήρας που τοποθετήθηκε (η εταιρεία δεν ανακοινώνει προς το παρόν την ισχύ του) παίρνει ενέργεια από μια θηριώδη μπαταρία 640 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Επίσης, μπορεί να φορτιστεί πλήρως εντός έξι ωρών σε ταχυφορτιστή 150 kW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ιθύνοντες της Lightning eMotors εκτιμούν πως οι ηλεκτρικές μετατροπές λεωφορείων στις ΗΠΑ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διαδώσουν τη φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης, καθώς υπολογίζεται πως πάνω από 35.000 ντίζελ τέτοια οχήματα επιβαρύνουν στη χώρα την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζουν πως για συγκεκριμένες μικρές διαδρομές, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλήρως αυτόνομα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα διευκόλυναν κατά πολύ τις καθημερινές ανάγκες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ