Η νεο-ρετρό Citroen DS που αναβιώνει ως ηλεκτρική

Electrogenic Citroen DS

Η Electrogenic έφερε τη Citroen DS, ένα από τα πλέον καινοτομικά και εμβληματικά αυτοκίνητα της ιστορίας, στον 21ο αιώνα - μετατρέποντάς την σε ηλεκτροκίνητη και βελτιώνοντας τη διάσημη υδροπνευματική της ανάρτηση.

Η βρετανική Electrogenic εξειδικεύεται στη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτόγνωρο κράμα που συνδυάζει ένα ανακατασκευασμένο ιστορικό αμάξωμα με την ηλεκτρική τεχνολογία των ημερών μας. Η θρυλική DS, 66 χρόνια μετά την παρουσίασή της, ήταν ένα ιδανικό εμβληματικό αυτοκίνητο για αυτή τη μετατροπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο αμάξωμα της DS έχει παραμείνει αναλλοίωτο από τότε - και οι μόνες του διαφορές είναι η έλλειψη εξατμίσεων και η επιγραφή «DS EV electronique» στην ουρά. Όμως, κάτω από αυτό δεν υφίσταται πλέον ο παλιός δίλιτρος κινητήρας βενζίνης, αλλά ένας ηλεκτροκινητήρας 120 ίππων και 235 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 48,5 kWh.

Η τελευταία φορτίζεται σε διάρκεια δύο ωρών με τον ενσωματωμένο φορτιστή 29 kW, και παρέχει αυτονομία 225 χιλιομέτρων. Ωστόσο, η Electrogenic δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης και μεγαλύτερης μπαταρίας και φορτιστή, στους υποψήφιους αγοραστές.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της μετατροπής είναι ότι η βρετανική εταιρεία έχει κρατήσει το αυθεντικό μηχανικό κιβώτιο του αυτοκινήτου, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς της νεο-retro Citroen GS.

Παράλληλα με την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα, η εταιρεία της Οξφόρδης εκσυγχρόνισε και το θρυλικό σύστημα υδροπνευματικής ανάρτησης που έκανε τη DS διάσημη, αυξομειώνοντας το ύψος της από το έδαφος και προσφέροντας πρωτόγνωρη άνεση στην άσφαλτο. Συγκεκριμένα, άλλαξε την μηχανική αντλία του συστήματος με ηλεκτρική, που κάνει ακόμα πιο ποιοτική την κύλιση και ακόμα πιο αθόρυβη της λειτουργία του συστήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Steve Drummond, διευθυντής της Electrogenic, λέει πως η μετατροπή των κλασσικών αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα φέρνει πολλά πλεονεκτήματα, από την ευκολία στη χρήση μέχρι τα οφέλη αξιοπιστίας και απόδοσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ