Η πρώτη γυναίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen

volkswagen proti ginaika

Η Imelda Labbe γίνεται μέλος της του Δ.Σ. της VW, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών σε ηγετικές θέσεις μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Imelda Labbe που από το την 1η Ιουλίου του 2022 θα αναλάβει τα ηνία του τμήματος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και After Sales στη Volkswagen.

Η Imelda Labbe θα αναδειχθεί στην πρώτη γυναίκα που γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σημειώνεται ότι η Labbe θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής του τμήματος, Klaus Zellmer, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη Skoda, με ισχύ από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Imelda Labbe πρώτη γυναίκα στο Διοικητικό συμβούλιο της VW

Την ιστορική αυτή στιγμή χαιρέτισε και ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) της VW, Thomas Schafer, αναφέροντας τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχουμε μαζί μας την Imelda Labbe, μια ειδικό στον χώρο του αυτοκινήτου και των πωλήσεων, με καταξιωμένο βιογραφικό. Θα αναλάβει τη λειτουργία του τμήματος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και After Sales στη μάρκα VW, εστιάζοντας στις ανάγκες των πελατών μας, όπως αυτές διαμορφώνονται στην εποχή της ψηφιοποίησης. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη VW σε μια ελκυστική μάρκα με προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Imelda Labbe και η ομάδα της θα ανταποκριθούν στην πρόκληση, και της εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια».

Η Labbe έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, περνώντας από διοικητικές θέσεις στην Opel και General Motors, από το 1986 έως το 2013. Διετέλεσε επικεφαλής διασφάλισης ποιότητας στο εργοστάσιο της Opel στην βελγική πόλη Αμβέρσα, και επικεφαλής πωλήσεων για τη μάρκα στη γερμανική αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Imelda Labbe πρώτη γυναίκα στο Διοικητικό συμβούλιο της VW

Εισήλθε στους κόλπους του VW Group το 2013, ως εκπρόσωπος Τύπου για το Δ.Σ. της Skoda στη Γερμανία. Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τα ηνία του After Sales Group για τον όμιλο VW και πιο πρόσφατα διετέλεσε επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στη VW.

Από τον Μάρτιο του 2022 διατελεί εκπρόσωπος Τύπου για το Δ.Σ. του Volkswagen Original Teile Logistik GmbH & Co και από την 1η Ιουλίου θα θα αναλάβει τα ηνία του τμήματος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και After Sales.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ