Ποιοι χαρίζουν χρυσά κοσμήματα στον δρόμο -Το νέο κόλπο των κλεφτών

Κλοπή στην Εθνική Οδό

Έναν ακόμη πονηρό τρόπο βρήκαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τους οδηγούς αυτοκινήτου και να αποσπάσουν από αυτούς χρηματικά ποσά.

Το νέο κόλπο που ονομάστηκε ταιριαστά ως «χρυσή απάτη» πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία και από ό,τι φαίνεται έχει τη «δυναμική» να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το κόλπο των απατεώνων είναι απλοϊκό στη σύλληψή του και εύκολα μπορεί να ρίξει έναν οδηγό αυτοκινήτου στην παγίδα αφού τον «χτυπάει» στο φιλότιμο και στην αλληλεγγύη προς τους άλλους οδηγούς που χρειάζονται τη βοήθεια του.

Συγκεκριμένα οι κλέφτες, «μεταμφιεσμένοι» σε τουρίστες, περιμένουν στην άκρη του δρόμου με το αυτοκίνητό τους, το οποίο έχει ξένες πινακίδες και προσποιούνται ότι υπάρχει πρόβλημα. Επιλέγουν επαρχιακούς δρόμους ή «στήνονται» σε έξοδο αυτοκινητόδρομου ώστε να μην ενοχληθούν από τα συνεργεία του αυτοκινητόδρομου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ανυποψίαστος οδηγός που θα εντοπίσει τους… τουρίστες σε απόγνωση και θα σταματήσει για να προσφέρει βοήθεια ενημερώνεται από τους απατεώνες ότι έχουν ξεμείνει από βενζίνη και ότι δεν έχουν μαζί τους ευρώ. Η εικόνα είναι πιστευτή καθώς μαζί με τους επιτήδειους υπάρχουν και ανήλικοι και έτσι όλοι μαζί μοιάζουν με οικογένεια.

Έπειτα προτείνουν στον οδηγό να τους δώσει χρήματα με αντάλλαγμα χρήματα από τη χώρα τους ή χρυσά κοσμήματα που έχουν μαζί τους, με το δεύτερο να είναι πιο συνηθισμένο. Αν ο οδηγός ισχυριστεί ότι ούτε αυτός έχει μαζί του μετρητά τότε οι «τουρίστες» του προτείνουν να πάνε μαζί στο πλησιέστερο ATM.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από το γεγονός ότι οι κλέφτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπερδέψουν τον οδηγό, αφού θα μπορούσε απλά να τους μεταφέρει σε ένα ATM και να βγάλουν χρήματα με την δική τους κάρτα, τα κοσμήματα που του προσφέρουν με ανταλλαγή τα δικά του χρήματα είναι ψεύτικα και όχι αληθινά.

Τελευταίο περιστατικό της «χρυσής απάτης» έγινε στα περίχωρα του Παρισιού με τους απατεώνες να χρησιμοποιούν μια Mercedes που είχε αγγλικές πινακίδες. Από ό,τι φαίνεται οι κλέφτες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τους οδηγούς, με πολλούς από αυτούς να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες έπειτα προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ