Προσεχώς δρομολόγια με λεωφορεία υδρογόνου

leoforeio idrogonou

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ αποκάλυψε ότι πρόσφατα πέρασε με επιτυχία τα τεστ το πρώτο αστικό «πράσινο» λεωφορείο.

Κανονικά δρομολόγια θα εκτελούν σε λίγο καιρό τα πρώτα λεωφορεία υδρογόνου καθώς θα ξεκινήσει η πιλοτική τους χρήση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Στέφανος Αγιάσογλου, παρευρισκόμενος στο Hydrogen & Green Gases Forum.

Ο κ. Αγιάσογλου επίσης υπενθύμισε ότι πριν από περίπου 2 χρόνια η ΟΣΥ πραγματοποίησε τα πρώτα τεστ των ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία τώρα τα περιμένουν να ενταχθούν στο στόλο των οχημάτων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ αποκάλυψε ότι πριν από ενάμιση με δύο μήνες κυκλοφόρησε στους δρόμους της Αθήνας, το πρώτο αστικό λεωφορείο υδρογόνου με πολλή μεγάλη επιτυχία.

Επίσης η συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα Horizon, τους έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιλοτικά τη χρήση των λεωφορείων υδρογόνου σε κανονικά δρομολόγια, έτσι ώστε να πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος τους στόλου μας με αυτά, τα οποία θα συμβάλουν, όχι μόνο στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια για την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα ο κ. Αγιάσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο που το αναμέναμε. Τοποθετείται σε πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές, που αφορούν τη χρήση υδρογόνου γενικότερα και την αποκλιμάκωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Για μας είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Horizon, θα μας δώσει τη δυνατότητα να τεστάρουμε πιλοτικά τη χρήση των λεωφορείων υδρογόνου σε κανονικά δρομολόγια, έτσι ώστε να πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος τους στόλου μας με αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε την τεχνογνωσία που χρειάζεται, όχι απλώς για τα ίδια τα οχήματα, αλλά κυρίως για τις υποδομές που θα χρειαστούμε, για να μπορέσουμε να τα έχουμε στο στόλο μας. Θεωρούμε πως είμαστε πρωτοπόροι, μπαίνοντας δυναμικά στη λογική να πρασινίσουμε το στόλο μας και πιστεύω ότι θα είμαστε από τους πρώτους μεγάλους χρήστες, που θα διαθέτουν τέτοια οχήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ