Το πρώην αφεντικό της Ferrari «θάβει» το πρώτο SUV των Ιταλών

Ferrari Purosangue 1

O Luca di Montezemolo θεωρεί ότι το νέο SUV της Ferrari είναι ένα «φρικτό προϊόν».

Το πρώην αφεντικό της Ferrari, ο Luca di Montezemolo, εξέφρασε λίγες ώρες από την παρουσίαση του πρώτου SUV της ιταλικής φίρμας, την άποψή του για αυτό. Σύμφωνα με τον κορυφαίο μάνατζερ, αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ύπαρξης του νέου μοντέλου από εμπορική σκοπιά, αλλά δεν παύει να είναι φρικτό.

Ferrari Purosangue 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Montezemolo υπενθύμισε ότι ακόμη και κατά τη θητεία του, το 2011, η Ferrari σκεφτόταν τη δημιουργία ενός τετρακίνητου SUV, αλλά αντ 'αυτού αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην κορυφαία LaFerrari, σκοπός βέβαια του οποίου ήταν να ανοίξει το δρόμο για την τεχνική μετεξέλιξη της εταιρείας και τον εξηλεκτρισμό.

Luca di Montezemolo

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της μάρκας, η Ferrari έχει βρεθεί σε ρόλο ουραγού μεταξύ των ανταγωνιστών της, καθώς οι άμεσοι αντίπαλοι με τη μορφή των Lamborghini, Porsche, Maserati και Bentley έχουν εδώ και χρόνια SUV στη γκάμα τους. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η σχεδίαση της Purosangue είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτή της δημοφιλούς Lamborghini Urus.

Ferrari Purosangue 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την κυκλοφορία ενός τέτοιου αυτοκινήτου, η τρέχουσα διοίκηση της εταιρείας φαίνεται ότι πήρε την απόφαση δημιουργίας του αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και όχι γιατί θα την πάει ένα βήμα παρακάτω στους τομείς της σχεδίασης και της εξέλιξης της τεχνολογίας. Ναι, η Purosangue θα επιτρέψει στη Ferrari να φτάσει σε επίπεδο πωλήσεων τα 15.000 αυτοκινήτων ετησίως, αλλά δεν θα συνεισφέρει με κάποιο τρόπο στην τεχνολογική ανάπτυξη της φίρμας», δήλωσε ο Di Montezemole.

Ferrari Purosangue 4

Το πρώτο SUV της Ferrari εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων που προέρχεται από την 812 Superfast. Η ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 725 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 3,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 313 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ