Ποια αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορείται για ρατσισμό σε υπαλλήλους της;

Tesla κανόνες εργασίας

Περισσότεροι από δώδεκα έγχρωμοι νυν και πρώην υπάλληλοι της Tesla ισχυρίζονται με μία νέα αγωγή ότι έχουν αντιμετωπίσει ρατσιστική κακοποίηση και παρενόχληση στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έγιναν δέκτες ρατσιστικών σχολίων και συμπεριφορών από άλλους συναδέλφους, διευθυντές και υπαλλήλους ανθρώπινου δυναμικού.

Τα περισσότερα συμβάντα έλαβαν χώρα στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, όπου χρησιμοποιήθηκαν λέξεις όπως νέγρος, σκλαβιά και φυτεία. Υποστηρίζεται επίσης ότι τα σεξουαλικά σχόλια αποτελούσαν συχνό φαινόμενο και ότι η διαδικασία λειτουργίας της Tesla περιλαμβάνει πολλές διακρίσεις.

Tesla Fremont 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μήνυση αναφέρει επίσης ότι ο Montieco Justice, ο οποίος ήταν συνεργάτης στον τομέα παραγωγής στο εργοστάσιο του Fremont, υποβιβάστηκε σε θέση όταν επέστρεψε στην Tesla μετά από εγκεκριμένη άδεια απουσίας για την προσβολή του από Covid 19.

Αυτή η μήνυση προέκυψε λίγο αφότου ένας δικαστής διέταξε μια νέα δίκη για μια υπόθεση στην οποία ένας πρώην χειριστής και συντηρητής ανελκυστήρων στην Tesla είχε επιδικάσει 137 εκατομμύρια δολάρια επειδή είχε υποστεί ρατσιμό και εργαζόνταν σε εχθρικό περιβάλλον.

Tesla Fremont 3

Σε εκείνη την περίπτωση, ο Owen Diaz ισχυρίστηκε ότι άκουσε βρισιές και είδε καρικατούρες και σβάστικες στις τουαλέτες του εργοστασίου της Tesla στην Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο του 2021, του επιδικάστηκε αποζημίωση 130 εκατομμυρίων δολαρίων και 6,9 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη.

Ωστόσο, ένας άλλος δικαστής αργότερα μείωσε τον διακανονισμό στα 15 εκατομμύρια δολάρια, ωθώντας τον Diaz να απορρίψει την πληρωμή τον Ιούνιο και να αναγκάσει έναν ομοσπονδιακό δικαστή στην Καλιφόρνια να διατάξει νέα δίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ