Στην πρέσα δύο BMW για drift σε δημόσιο δρόμο -Το «σκληρό» video της καταστροφής τους

Στην πρέσα δύο BMW Σειρά 3 για παράνομο drift σε δημόσιο δρόμο 2023

Η επίδειξη ικανοτήτων σε δημόσιο δρόμο κόστισε πολύ ακριβά σε δύο ιδιοκτήτες BMW που είδαν τα αυτοκίνητά τους να καταστρέφονται ολοσχερώς προς παραδειγματισμό.

Η γαλλική αστυνομία προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου αναφορικά με την τιμωρία για παράνομη επίδειξη ικανοτήτων στην οδήγηση σε δημόσιο δρόμο.

Στην κοινότητα Tourville-la-Riviere που βρίσκεται στην πόλη Rouen, στα βόρεια της χώρας, η γαλλική αστυνομία κατάσχεσε δύο BMW Σειρές 3, οι οποίες, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση βιντεοσκοπήθηκαν σε δημόσιο δρόμο να πραγματοποιούν πλαγιολισθήσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών τους αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα δύο συμβάντα να λαμβάνουν μέρος τον περασμένο Μάιο οι γαλλικές αρχές έδρασαν αστραπιαία ως προς την εκτέλεση της ποινής κατάσχοντας τις δύο BMW. Την δεύτερη μάλιστα Σειρά 3 (Ε36) την κατάσχεσαν από το σπίτι του ιδιοκτήτη της με τον τελευταίο να έχει αναρτήσει νωρίτερα στον λογαριασμό του στο instagram μια φωτογραφία που τον έδειχνε να πραγματοποιεί drift σε μια άδεια βιομηχανική μονάδα.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης παραπονιέται μάλιστα πως δεν είχε καν την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις πράξεις του ώστε να μπορέσει να σώσει το αυτοκίνητό από την καταστροφή. Αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της αστυνομίας που δεν του έδωσε το περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του θεωρώντας παράλληλα ότι η καταστροφή του αυτοκινήτου είναι μια κίνηση υπερβολική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γαλλικός νόμος έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρός από το 2018 για εκείνους που οδηγούν επικίνδυνα σε δημόσιο δρόμο και ακόμη περισσότερο για τους «επιδειξίες», σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης αλλά και παραδειγματισμού για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Έπειτα και από την σχετική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη νομοθεσία πριν από πέντε περίπου χρόνια ο νόμος προβλέπει φυλάκιση έως και τρία έτη ανάλογα με το αδίκημα αλλά και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και τα 75.000 ευρώ, στην περίπτωση που η παράνομη επίδειξη ικανοτήτων «συνοδεύεται» από κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ