Πρεμιέρα για το Volvo EX90 -Τι νέο φέρνει το επαναστατικό SUV

volvo-ex90

Η Volvo αποκάλυψε το κορυφαίο SUV στην ιστορία της, προσφέροντας σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση όλη την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και σε αυτόν της ασφάλειας.

Μια νέα εποχή ξεκινά σήμερα για την Volvo. Μια εποχή στην οποία η ασφάλεια, η κορυφαία τεχνολογία και η βιωσιμότητα διεκδικούν τον τίτλο του απόλυτου πρωταγωνιστή. Χάρη στην τεχνολογία, η Volvo παρουσιάζει σήμερα το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ιστορία της.

Χάρη στους ηλεκτροκινητήρες, τους νέους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τα πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, το Volvo EX90 -η κορυφαία πρόταση στην ιστορία των Σουηδών- μάς οδηγεί στο μέλλον με τον πλέον βιώσιμο τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
volvo ex 90

Στην κορυφαία του έκδοση το σύστημα ηλεκτροκίνησης του Volvo EX90 αποδίδει 517 ίππους και 910 Nm ροπής, αντλώντας ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh.

Σε ό,τι αφορα στην αυτονομία, η έκδοση των 408 ίππων θα μπορεί καλύπτει έως και 600 χιλιόμετρα χωρίς την ανάγκη φόρτισης, ενώ θα αρκούν 30 λεπτά ώστε ώστε οι συσσωρευτές ενέργειας να ανακτήσουν το 80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους.

Ειδικότερα, η μέγιστη ισχύς φόρτισης φτάνει τα 250 kW, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε 10 λεπτά μπορεί κανείς να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος κατά 180 χιλιόμετρα.

volvo ex90
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 14,5 ιντσών, η οποία δεν φιλοξενεί μόνον τις ενδείξεις του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί την βασική πύλη εισόδου στα επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού και των Google Services που ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο.

Η ασφάλεια που προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90 είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Volvo πριν από αυτό. Είναι το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί εσάς και τον χώρο που το περιβάλλει, συμβάλλοντας ώστε να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας, αλλά και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις.

volvo ex90
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

Οι αισθητήρες μας δεν κουράζονται, ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Είναι σχεδιασμένοι για να αποκρίνονται και να αντιδρούν όταν εσείς καθυστερείτε, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Το lidar μας μπορεί να ανιχνεύσει τον δρόμο μπροστά σας, ημέρα ή νύχτα, καθώς και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής απόδοσης της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, με μία νέα λειτουργία υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την αλλαγή λωρίδων.

Volvo EX90
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας επίσης προσέχει για εσάς. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, με την υποστήριξη αλγορίθμων που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά, μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο Volvo EX90 να αντιλαμβάνεται εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή σας, είστε νυσταγμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από ό,τι ήταν δυνατό σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Η επταθέσια διάταξη συνυπογράφει την άνεση και την πρακτικότητα στον θάλαμο επιβατών, χαρακτηριστικά όπως το φωτιζόμενο φυσικό ξύλο στην επιφάνεια του ταμπλό αναδεικνύουν τη φιλοσοφία του σκανδιναβικού design και την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα που διακρίνει από άκρη σε άκρη το κορυφαίο SUV στην γκάμα της Volvo.

Volvo EX90

Η εικόνα του αυτοκινήτου είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τον χαρακτήρα του και το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ξεκινώντας από τα φώτα τεχνολογίας LED και καταλήγοντας στο αεροδυναμικό βελτιστοποιημένο αμάξωμα, το οποίο φροντίζει με τον τρόπο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του σουηδικού SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
volvo ex90

Το Volvo EX90 περιέχει περίπου 15% ανακυκλωμένο χάλυβα, 25% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, καθώς και 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής βάσης, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο – το υψηλότερο επίπεδο σε οποιοδήποτε μοντέλο Volvo έως σήμερα.

volvo ex90

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Volvo EX90 θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο του 2023, μια χρονιά που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τη σουηδική φίρμα, μιας και κατά τη διάρκειά της πρόκειται να παρουσιάσει ένα μικρότερο σε διαστάσεις, πιο προσιτό αλλά εξίσου... επαναστατικό ηλεκτρικό SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
volvo ex90
volvo ex90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ