Πρεμιέρα για την ανοικτή Maserati GranCabrio των 542 ίππων

Maserati GranCabrio

Η Maserati GranTurismo απέκτησε τώρα και την έκδοσή της με ανοικτή οροφή, τη GranCabrio, η οποία φιλοξενεί το ίδιο μηχανικό σύνολο της έκδοσης Trofeo με το twin-turbo μοτέρ Nettuno V6 3.0 λίτρων και είναι επίσης τετρακίνητη.

Η Maserati GranCabrio, που θα κάνει το ντεμπούτο της το καλοκαίρι στην έκδοση Trofeo, προσφέρει τις συγκινήσεις της GranTurismo αλλά χωρίς οροφή. Ο οδηγός μπορεί να την ανοίξει με ένα άγγιγμα στην οθόνη πολυμέσων, και η διαδικασία διαρκεί 13,9 δευτερόλεπτα για να γεμίσει με το φως του ήλιου το πολυτελές εσωτερικό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίστροφη διαδικασία, π.χ. σε μια ξαφνική νεροποντή, απαιτεί λίγο περισσότερο, 14,1 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία του ανοίγματος / κλεισίματος της οροφής μπορεί να γίνει εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 50 km/h.

Φυσικά, στις περιπτώσεις που η οροφή είναι ανοικτή το χειμώνα, πίσω από τα κεφάλια των εμπρός επιβατών υπάρχει σύστημα θέρμανσης του αυχένα τους. Αν, τώρα, το κρύο είναι ακόμα πιο τσουχτερό, τα θερμαινόμενα καθίσματα ζεσταίνουν τα σώματά τους σε τρία διαφορετικά στάδια.

Τέλος, πίσω τους υπάρχει και ο κλασσικός γυάλινος ανεμοθώρακας για να κόβει τον αέρα και να περιορίζει τους στροβιλισμούς του. Αλλά αυτός είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό, καθώς στην ουσία καθιστά άχρηστα τα δύο πίσω καθίσματα.

Δεδομένου ότι η GranCabrio είναι κατά 100 κιλά βαρύτερη από τη GranTurismo, οι επιδόσεις είναι λίγο περσμένες, με τον ίδιο κινητήρα Nettuno. Όχι, βέβαια, πως τα 3,6 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h είναι και πολλά. Η τελική ταχύτητα είναι κατά 5 km/h χαμηλότερη, αλλά και πάλι τα 320 km/h λίγα δεν τα λες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό δεν αλλάζει κάτι. Η κεντρική οθόνη πολυμέσων των 12,3 ιντσών είναι συγχωνευμένη στην ίδια επιφάνεια με μια οθόνη 8,8'' στο κάτω μέρος της, από όπου ελέγχεται του σύστημα κλιματισμού και άλλα χρηστικά συστήματα.

Ο οδηγός έχει μπροστά του ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,2 ιντσών, και στη διάθεσή του το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assist που ενσωματώνει το λογισμικό Andriod Auto. Οι χρήστες της Apple βεβαίως εξακολουθούν να έχουν την επιλογή του CarPlay για τη σύνδεση του τηλεφώνου τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρώτη φάση η Maserati GranCabrio θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση Trofeo, και η τιμή της θα ανακοινωθεί λίγο πριν το λανσάρισμά της, το καλοκαίρι του 2024. Σε αντίθεση με πολλά Cabrio, ωστόσο, θα προσφέρεται σε πλειάδα αποχρώσεων του μπλε, του μπορντό, του μαύρου και του γκρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ