Πρεμιέρα για το αναβαθμισμένο Mazda MX-5

Mazda MX-5

Την επίσημη πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο πραγματοποίησε η ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλέστερου roadster ολόκληρου του πλανήτη.

Τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο επέλεξε η Mazda για την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής του MX-5.

To ιαπωνικό roadster επιστρέφει με αλλαγές που σχετίζοντας με την εικόνα του αλλά και τον εξοπλισμό του, συνεχίζοντας με άλλον αέρα την πορεία του στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

mazda-mx-5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα σε εκείνες τις παρεμβάσεις που κάνουν το ανανεωμένο Mazda MX-5 να ξεχωρίζει ανήκουν οι ανασχεδιασμένοι προβολείς τεχνολογίας LED οι οποίοι πλέον ενσωματώνουν και τα φώτα ημέρας.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα του ιαπωνικού roadster, τονίζοντας την ούτως ή άλλως δυναμική εικόνα του.

mazda-mx-5

Από εκεί και πέρα ο λόγος περνά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ειδικότερα στη νέα οθόνη αφής των 8,8 ιντσών και στον αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Mazda MX-5 του 2024 διαθέτει πλέον εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που από τον εσωτερικό καθρέπτη έχει αφαιρεθεί το πλαίσιο, αποκτώντας μια πιο κομψή εμφάνιση.

mazda-mx-5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικότερες είναι οι παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, το σύστημα διεύθυνσης έχει αποκτήσει νέα ρύθμιση, το πεντάλ του γκαζιού ταχύτερη απόκριση και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου «track mode».

Αναβαθμισμένο επιστρέφει επίσης και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης -βασικός εξοπλισμός για τις εκδόσεις των 2,0 λίτρων- καθώς έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να προσαρμόζει αναλόγως τη λειτουργία στη φάση της επιτάχυνσης ή της επιβράδυνσης.

mazda-mx-5

Εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, έρχονται να προστεθούν στις αναβαθμίσεις που δέχθηκε το Mazda MX-5 ώστε να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία του εντός και εκτός ιαπωνικών συνόρων.

Η διάθεση του αναβαθμισμένου Mazda MX-5 στην ευρωπαϊκή ήπειρο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2024, τόσο σε εκδόσεις roadster όσο και σε εκδόσεις RF, με τη σκληρή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ