Πρατήριο διοχέτευε λαθραία καύσιμα - Έγιναν τρεις συλλήψεις (+video)

Πρατήριο καυσίμων

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων καθώς και η ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος. Δείτε πώς λειτουργούσε ο μηχανισμός.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, μετά τον εντοπισμό πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αττική, το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, το εν λόγω πρατήριο διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, Οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθώς και ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (Σ.Ε.Κ.), εντοπίστηκε βυτιοφόρο όχημα να εφοδιάζει με λαθραία καύσιμα τις δύο παράνομες δεξαμενές, μέσω ειδικού ακροσωληνίου που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος.

Επιπροσθέτως, στον χώρο του πρατηρίου βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου επιτυγχάνονταν η εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων,
• 76.120 ευρώ,
• τηλεχειριστήριο-μπουτόν και usb stick,
• σκληρός δίσκος,
• ρελέ αυτοματισμού διπλό,
• διακόπτης για ηλεκτρονικό πινάκα (μονό),
• βυτιοφόρο όχημα,
• μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα.

Συνδρομή στον έλεγχο παρείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελήφθησαν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για να πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές ελεγκτικές επαληθεύσεις και να διαπιστωθεί η ποσότητα λαθραίων καυσίμων που διακινήθηκε εκτός συστήματος εισροών – εκροών, ενώ επιπλέον σφραγίστηκαν οι αντλίες του πρατηρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τηλεχειριστήριο, το usb stick και ο σκληρός δίσκος θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ