4 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο αυτοκίνητο - Οι νέες τεχνολογίες

Απίθανα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο αυτοκίνητό σου

Οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται σταδιακά στα καινούργια αυτοκίνητα ανοίγουν ένα συναρπαστικό κεφάλαιο στο τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν δεν οδηγεί.

Μέσω των τεχνολογιών που φέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο πολυδιάστατα και από «απλά» μεταφορικά μέσα μεταμορφώνονται και δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεταξύ άλλων διασκέδαση και ψυχαγωγία στους επιβαίνοντες τους ακόμη και όταν είναι σταματημένα.

Ας δούμε λοιπόν μαζί τέσσερεις τεχνολογίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια και θα δώσουν νέο ενδιαφέρον ακόμη και όταν περιμένετε στο μποτιλιάρισμα.

Τα Video Games έρχονται για όλους

Αναμφίβολα μια υπηρεσία που αλλάζει τα δεδομένα αναφορικά με τι μπορεί να κάνει μέσα στο αυτοκίνητό του όταν δεν οδηγεί είναι η δυνατότητα να παίξει video games. Εταιρεία που προσφέρει ήδη αυτή την υπηρεσία είναι η BMW στη νέα Σειρά 5 μέσω του AirConsole που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ 15 προς το παρόν διαφορετικών παιχνιδιών, με τις επιλογές να αυξάνονται στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από κοντά ακολουθεί και η Honda έπειτα και από την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Sony και την μελλοντική ενσωμάτωση τεχνολογιών της εταιρείας Epic Games αλλά και η Hyundai, BYD και Polestar που θα συνεργαστούν με την NVidia για μια υπηρεσία gaming που βασίζεται σε cloud.

YouTube και τηλεόραση

Η παρακολούθηση των «άπειρων» videos που αναρτώνται στο YouTube είναι επίσης κάτι που θα γίνει σύντομα πραγματικότητα με τη Mercedes να συνεργάζεται πάνω σε αυτό με την Google για τη νέα EQS. Μάλιστα μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης Drive Pilot, που θα φέρει το ηλεκτρικό μοντέλο των Γερμανών, ο οδηγός της EQS θα μπορεί να παρακολουθεί videos ακόμη και όταν κινείται με ταχύτητες κάτω από 64 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα πραγματικότητα θα γίνει και η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών μέσω live streaming, όπως η υπηρεσία Amazon TV, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ στο Jeep Grand Wagoneer και δίνει τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες να παρακολουθούν ο καθένας το δικό του πρόγραμμα από πλατφόρμες όπως η Disney και η Netflix.

Delivery στο... αυτοκίνητο

Σύντομα οι οδηγοί δεν θα χρειάζονται τη συνδρομή του κινητού τους για να παραγγείλουν φαγητό καθώς θα μπορούν να το κάνουν αυτό από το ίδιο το αυτοκίνητο. Η σχετική υπηρεσία έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού με τη Chevrolet να δίνει τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες, μέσω σχετικής εφαρμογής, να παραγγείλουν φαγητό αλλά και να πληρώσουν γι' αυτό.

Έλεγχος «έξυπνου» σπιτιού από το αυτοκίνητο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω των τεχνολογιών που έχει παρουσιάσει η Alexa έχει ήδη κάνει πραγματικότητα τον απομακρυσμένο έλεγχο του «έξυπνου» σπιτιού από ένα smartphone. Τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα και από το multimedia σύστημα, προς το παρόν, των μοντέλων των Nissan και των Infinity στις ΗΠΑ. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία σε όποιο δωμάτιο επιθυμεί, να ανάψει και να σβήσει τα φώτα, να δει εικόνα από κάμερες που υπάρχουν στο σπίτι, ακόμη και να ξεκλειδώσει τις πόρτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ