Πότε θα αλώσει την Ευρώπη το «Made in Turkey» SUV;

Togg EV SUV 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Togg ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού SUV.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη πωλήσεων του νέου ηλεκτρικού SUV της Τουρκίας. Η παρουσίαση του SUV της Togg πραγματοποιήθηκε πριν 6 εβδομάδες και παράλληλα ξεκίνησε και η παραγωγή του.

Togg SUV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίσημο εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο και σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο, Gurcan Karakaş, θα ακολουθήσει και η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Independent Turkish, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι σχεδιάζουν να διεισδύσουν στην αγορά της Ευρώπης προς τα τέλη του 2024.

Όπως μάλιστα ανάφερε σε δηλώσεις του, τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφωνούν ότι το νέο ηλεκτρικό τους SUV θα πρέπει να ξεκινήσει το διεθνές λανσάρισμά του από τις Σκανδιναβικές χώρες, μιας και είναι «ανοιχτοί» στις νέες μάρκες, τους αρέσουν τα ηλεκτρικά οχήματα και φυσικά έχουν πολύ καλές υποδομές φόρτισης.

Togg SUV 5

Μετά από τις Σκανδιναβικές χώρες, θα ακολουθήσουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Μάλιστα, οι Τούρκοι υπολογίζουν αρκετά στην αγορά της Γερμανίας, καθώς υπάρχει μεγάλη κοινότητα με καταγωγή από εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο δημιούργημα της Togg ανήκει στην μεσαία κατηγορία των SUV και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη θα ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και θα αποδίδει 200 ίππους, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 400 ίππων.

Togg SUV 4

Η ισχυρότερη έκδοση θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ. Οι μπαταρίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία 300 ή 500 χλμ. ανάλογα με την έκδοση, με δυνατότητα 80% φόρτισης σε 30 λεπτά σε DC ταχυφορτιστή.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις τιμές του, αυτές αναμένεται να ξεκινούν από τα 40.000 ευρώ. Στην Τουρκία, θυμίζουμε ότι οι τιμές του θα ξεκινούν σύμφωνα με τις τωρινές πληροφορίες από τις 910.000 λίρες ή 50.000 ευρώ, λόγω της χαμηλής ισοτιμίας της λίρας έναντι του ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ