Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota;

Toyota Corolla Cross

Η Toyota ετοιμάζεται πυρετωδώς για να φέρει στους δρόμους τη νέα, 5η γενιά του πλήρως υβριδικού της συστήματος, το οποίο θα προσφέρει περισσότερη οικονομία, οδηγική απόλαυση και καλύτερες επιδόσεις.

Πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία, η Toyota έχει έτοιμη την 5η γενιά του περίφημου πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησής της, σε μια συνεχή εξέλιξη πολλών ετών συστημάτων του είδους.

Το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από τη νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της εταιρείας θα είναι η Corolla Cross, το νέο μικρομεσαίο SUV της ιαπωνικής φίρμας το οποίο αναμένουμε να δούμε στην Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα στα τέλη της φετινής χρονιάς.

Το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα της Toyota θα συνδυαστεί είτε με κίνηση στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας περισσότερη ροπή και ηλεκτρική δύναμη, αλλά και καλύτερη κατανάλωση και αυξημένη οδηγική ευχαρίστηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Corolla Cross

To κιβώτιο και διαφορικό έχουν επανασχεδιαστεί, μαζί με ένα νέο σύστημα λίπανσης που χρησιμοποιεί λάδι με χαμηλά ιξώδη. Νέας γενιάς είναι και το σύστημα των μπαταριών ιόντων λιθίου, το οποίο είναι πιο ισχυρό και παράλληλα 40% ελαφρύτερο από πριν.

Ειδικά στο πεδίο της ισχύος, η προσθιοκίνητη έκδοση φέρει 2λιτρο υβριδικό σύστημα με 200 ίππους ισχύος, που προσφέρει στην Corolla Cross 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Toyota Corolla Cross
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ ενδιαφέρον έχει και η τετρακίνητη έκδοση, η οποία διαθέτει έναν έξτρα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 30,6 kW τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος συμβάλει στην παροχή ακόμη περισσότερη πρόσφυσης, αυξάνοντας τα δεδομένα της ενεργητικής ασφάλειας.

Περαιτέρω βελτιώσεις υπάρχουν και στη λειτουργία του νέας γενιάς υβριδικού συστήματος, η οποία είναι πιο γραμμική, πιο ελεγχόμενη σε κατάσταση πλήρους επιτάχυνσης, αλλά και πιο άμεση.

Μετά το ντεμπούτο του στην Corolla Cross, το νέο υβριδικό σύστημα της Toyota αναμένεται να πάρει θέση και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Επίσης, περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρχει και μικρότερη έκδοση, με έναν κινητήρα βενζίνης χαμηλότερου κυβισμού από τον 2λιτρο, ώστε να μπει στα πιο compact μοντέλα της φίρμας.

Toyota Corolla Cross

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ