Πότε θα λειτουργήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης -Γιατί θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Μετρό Θεσσαλονίκης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα φέρει τελευταίας γενιάς συστήματα που θα προστατεύουν το επιβατικό κοινό.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία η βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο ΣΚΑΙ.

Η βασική γραμμή (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός -Νέα Ελβετία) του Μετρό θα έχει 13 σταθμούς με μήκος γραμμής 9 χλμ. και 18 συρμούς τελευταίας τεχνολογίας που έχουν παραληφθεί, ενώ έχουν συμβασιοποιηθεί και επιπλέον 15.

Οι τελευταίοι θα καλύψουν τις ανάγκες τόσο στη βασική γραμμή όσο και στην επέκταση της Καλαμαριάς η οποία σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για της Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, θα ακολουθήσει έξι μήνες μετά την εμπορική λειτουργία της βασικής γραμμής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Θεσσαλονίκης

Όπως έχουμε γράψει το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, καθώς θα περιλαμβάνει αυτόματες θύρες στις αποβάθρες που θα ανοίγουν μόνο κατά την άφιξη των συρμών, driverless συρμούς, αλλά και το σύστημα σηματοδότησης και ελέγχου CBTC που υψώνει ασπίδα προστασίας στο επιβατικό κοινό, αποτρέποντας την πρόσκρουση των συρμών.

Οι σταθμοί της Βασικής Γραμμής θα είναι οι εξής: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία.

Οι σταθμοί της επέκτασης προς Καλαμαριά θα είναι οι Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα, ενώ σε σειρά προτεραιότητας έχει μπει η επέκταση προς τα βορειοδυτικά, η τελική χάραξη της οποίας θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε όσα ανέφερε για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο 15ο λεπτό του παρακάτω βίντεο

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ