208

Πόσοι οδηγούσαν μεθυσμένοι στην Αθήνα το τελευταίο 5ήμερο;

Αλκοτέστ

Στο πλαίσιο εξόρμησης που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αφαιρέθηκαν 32 άδειες κυκλοφορίας καθώς και 7 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Μόλις ένας στους 100 ελεγχόμενους οδηγούς πιάστηκε από την Τροχαία να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ επιβεβαιώνοντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών του ΚΟΚ για σοβαρές παραβάσεις έχει επιφέρει αποτελέσματα και πλέον οι παραβάτες οδηγοί φαίνεται να έχουν συνετιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2025 ειδική εξόρμηση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 12.675 έλεγχοι στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής, όπου συνελήφθησαν 3 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 173 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία της Τροχαίας μόλις 1 στους 100 οδηγούς πιάστηκε να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν 195 έλεγχοι φορτηγών για την διαπίστωση της κατάστασης των ελαστικών τους, όπου βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις ενώ αφαιρέθηκαν 32 άδειες κυκλοφορίας καθώς και 7 άδειες ικανότητας οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ