Πόσοι οδηγοί έμειναν χωρίς δίπλωμα σε μόλις 4 ημέρες;

αδειεσ-περιπολικο

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησε η Τροχαία στην Αττική αφαιρώντας εκατοντάδες άδειες, πινακίδες κυκλοφορίας αλλά και άδειες οδήγησης.

Δίχως τέλος φαίνεται ότι είναι πλέον οι έλεγχοι της Τροχαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την Επικράτεια με στόχο να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα και παραβάτες οδηγοί να σκεφτούν πολύ σοβαρά τις συνέπειες όταν θελήσουν να αγνοήσουν και πάλι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών, υλοποιήθηκαν 2.471 έλεγχοι οχημάτων το τετραήμερο (25 – 28 Ιανουαρίου 2024) κατά τις νυχτερινές ώρες, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας.

Οι  εξορμήσεις αναπτύχθηκαν σε οδικούς άξονες, όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων και είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 31 οδηγών για μέθη, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και την κατάληψη αυθαίρετων δημόσιων χώρων για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πλησίον καταστημάτων), την αφαίρεση 148 αδειών ικανότητας οδήγησης και 53 αδειών κυκλοφορίας, καθώς και την ακινητοποίηση 61 οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 655 παραβάσεις εκ των οποίων οι 142 αφορούσαν σε μέθη, οι 95 σε ταχύτητα, οι 3 σε επικίνδυνη οδήγηση, οι 59 σε ζώνη ασφαλείας, οι  21 σε στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 23 σε ΚΤΕΟ, οι 34 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 27 σε φωτεινούς σηματοδότες, οι 17 σε στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, οι 28 σε ταχογράφο, οι 2 σε κινητό τηλέφωνο, οι 5 σε φιμέ, οι 5 σε καθρέπτες, οι 7 σε πινακίδες κυκλοφορίας, οι 44 παραβάσεις για άδεια ικανότητας οδήγησης, οι 14 σε θόρυβο λόγω έλλειψης σιγαστήρα και οι 160 σε λοιπές παραβάσεις.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι επιχειρησιακές δράσεις για την οδική ασφάλεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής θα εντατικοποιηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ