Πόσο μείωσαν την ρύπανση οι χάρτες της Google;

google maps kinisi dromous

Η λειτουργία οικολογικών διαδρομών αποδίδει καρπούς και θα είχε εξοικονομήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους CO2.

Για να κάνει τον πλανήτη και τα ταξίδια πιο καθαρά, η Google εισήγαγε τη λειτουργία eco-routes στο σύστημα πλοήγησής της μέσω της εφαρμογής Maps. Χάρη σε μια μεγάλη συλλογή συλλεγόμενων δεδομένων και ισχυρών αλγορίθμων, το σύστημα είναι σε θέση να βρει την πιο ενεργειακά αποδοτική διαδρομή και επομένως τη λιγότερο ρυπογόνο, εάν δεν επιμηκύνει αδικαιολόγητα το χρόνο ταξιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές οι υποσχέσεις της εταιρείας τηρούνται και πραγματικά το σύστημα επιλέγει κάποιες διαδρομές που μειώνουν τις εκπομπές CO2 ενός οχήματος.

Μάλιστα η νέα λειτουργία eco-routes υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες του κάθε κινητήρα, όπως η απόδοση των diesel κινητήρων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτή των υβριδικών ή ηλεκτρικών σε δρόμους με χαμηλότερα όρια ταχύτητας.

Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμα μακρύς

Μέχρι σήμερα, η αμερικανική εταιρεία συντάσσει νέα αξιολόγηση του συστήματός της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, το χαρακτηριστικό θα είχε εξοικονομήσει 1,2 εκατομμύρια τόνους CO2 παγκοσμίως, από την αρχική του εισαγωγή στις ΗΠΑ το 2021. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτό θα αντιπροσωπεύει το ισοδύναμο των εκπομπών 250.000 θερμικών αυτοκινήτων σε ένα χρόνο χρήσης.

Βέβαια το κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές και κάποιες οικολογικές οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η Google εξέπεμψε πάνω από 10 εκατ. τόνους CO2 το 2022 με τις διάφορες δραστηριότητές της!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ