Πόσο κοστίζει η μετάβαση με ταξί από το αεροδρόμιο σε ευρωπαϊκές πόλεις;

parking venizelos

Έρευνα της Freenow αποδεικνύει ότι πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους.

Η περίοδος των διακοπών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η Freenow, το Super App Μετακίνησης αποκαλύπτει τα σχέδια διακοπών των χρηστών της για το καλοκαίρι του 2023 και τους αγαπημένους τους τρόπους να περνούν χρόνο στην πόλη.

Με βάση την έρευνα της Freenowτο 87% των Ελλήνων μένουν στη χώρα φέτος το καλοκαίρι, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη. Ήδη, 1 στους 4 Έλληνες μεταθέτει τις διακοπές του για τον Σεπτέμβριο, δικαιολογώντας το με τις χαμηλότερες τιμές εκτός σεζόν. Μόνο 1 στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δεν σχεδιάζει διακοπές φέτος. Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: το 37% των ερωτηθέντων από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έρευνα της Freenow, σχεδόν το 83% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου το Freenow app είναι ενεργό, είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Περισσότεροι από τους μισούς περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Η Freenow ρώτησε επίσης τους χρήστες της εφαρμογής, πώς προτιμούν να μετακινούνται όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά και το κόστος μπορεί να ποικίλει από 20-60 ευρώ ανάλογα με την τοποθεσία του αεροδρομίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ