Πόσες λωρίδες έχει ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στον πλανήτη

Αυτοκινητόδρομος

Την απάντηση στο κυκλοφοριακό χάος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας δίνει το μακρινό Texas και ο περίφημος I-10 με τις 26 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των οδηγών που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση στους δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα κατά μήκος του περιβόητου «Κηφισού», τότε ο τρόπος με τον οποίο οι Τεξανοί επιχειρούν να λύσουν το δικό τους κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει τη δική του αξία.

Μπορεί, λοιπόν, το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε μήκος αυτοκινητοδρόμου στον πλανήτη να παραμένει στα χέρια του Pan American Highway, μετρώντας σχεδόν 48.000 χιλιόμετρα μήκος ασφάλτου και συνδέοντας 20 πολιτείες, ωστόσο, με τις 26 λωρίδες ανά κατεύθυνση, ο I-10 διεκδικεί τον τίτλο του αυτοκινητοδρόμου με το μεγαλύτερο πλάτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Interstate 10

Γνωστός και ως Katy Freeway, o Intrastate 10 του Texas ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960 και ο αρχικός του σχεδιασμός περιελάμβανε τη δημιουργία έξι έως οκτώ λωρίδων ανά κατεύθυνση.

Η αύξηση της κυκλοφορίας που σημειώθηκε τις επόμενες δεκαετίας οδήγησης τις αρχές της πολιτείας του Τέξας στην απόφαση να επεκτείνουν το πλάτος του αυτοκινητοδρόμου στις 16 λωρίδες, ενώ η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών επέτρεψε στη συνέχεια την περαιτέρω αύξηση του αριθμού του πλάτους και των λωρίδων κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο ο I-10 να μετρά έως και 26 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, επίδοση ρεκόρ που μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό μήκος του I-10 δεν υπερβαίνει τα 4.000 χιλιόμετρα, συνδέοντας συνολικά οκτώ πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ