Πόσα και ποια καινούργια αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ουκρανία το Μάρτιο του πολέμου

Toyota Kyiv Ukraine

Σχεδόν ανύπαρκτες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ουκρανία το Μάρτιο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, με πολύ λίγους να επιλέγουν να παραλάβουν ένα καινούργιο όχημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων, στην Ουκρανία η οποία θυμίζουμε ότι βρίσκεται υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου, το Μάρτιο ταξινομήθηκαν μόνο 546 καινούργια αυτοκίνητα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το νούμερο πολλά αυτοκίνητα που δόθηκαν στους αμυνόμενους από τους διάφορους dealer.

Φυσικά, πρόκειται για ένα νούμερο πωλήσεων σχεδόν μηδενικό, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα ήταν 5.300.

Renault Duster
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότερες νέες ταξινομήσεις του Μαρτίου έγιναν σε μοντέλα της Renault (108 ταξινομήσεις), ενώ ακολούθησαν η Toyota με 88 καινούργια αυτοκίνητα, η Skoda με 37, η Mitsubishi με 32 και η Citroen με 29.

Πιο δημοφιλές αυτοκίνητο ήταν για έναν ακόμη μήνα το Renault (Dacia) Duster με 81 πωλήσεις, ένα μοντέλο που αποτελεί το best-seller στην Ουκρανία το τελευταίο διάστημα.

Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν στη Δυτική πλευρά της χώρας, όπου η κατάσταση είναι κάπως πιο «ήρεμη» και ορισμένες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων συνεχίζουν να λειτουργούν.

Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2022 στην Ουκρανία έχουν πωληθεί 11.200 καινούργια αυτοκίνητα ή 47% λιγότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ