Πόσα χρήματα λαμβάνει ο Carlos Tavares;

Stellantis Carlos Tavares

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis ξεκαθάρισε ότι το 90% του μισθού του προκύπτει από τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ο Calros Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, για το 2023 θα λάβει 36,5 εκατομμύρια ευρώ! Ναι, ένας «μισθός ποδοσφαιριστή» για έναν CEO και ενώ η γενική συνέλευση του ομίλου Stellantis γνωμοδότησε για αυτή την αμοιβή, ο ίδιος εξήγησε ο ίδιος για την παχυλή αμοιβή του.

Όπως φαίνεται, ο Calros Tavares αξίζει την αμοιβή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε στο τέλος της γενικής συνέλευσης. Οι μέτοχοι του ομίλου ενέκριναν την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stellantis η οποία προσδιορίζεται σε 36,5 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis ξεκαθάρισε ότι: «Το 90% του μισθού μου προκύπτει από τα αποτελέσματα της εταιρείας. Αυτό αποδεικνύει ότι προφανώς δεν είναι πολύ άσχημα τα αποτελέσματα».

Σε σύγκριση με το 2022, οι αποδοχές του Carlos Tavares αυξήθηκαν πάνω από 50% καθώς τότε έλαβε περίπου 23,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και στη συνέχεια επικυρώθηκε από το 80% των επενδυτών.

Εκτός από την αμοιβή του, ο Carlos Tavares μίλησε και για τη «Milano», το νέο SUV της Alfa Romeo. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Tremery, το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει τον κινητήρα για το μελλοντικό Citroën ë-C3 , είχε λίγα λόγια για να εξηγήσει την αλλαγή του ονόματος του ιταλικού SUV. Το νέο μοντέλο της Alfa Romeo ονομαζόταν αρχικά Milano, τώρα ονομάζεται Junior.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε για να χαλαρώσουμε τις εντάσεις με την ιταλική κυβέρνηση», είπε ο Tavares.

Θυμηθείτε ότι οι Ιταλοί πολιτικοί δεν ενέκριναν αυτό το όνομα λόγω του τόπου κατασκευής του SUV. Αυτό συναρμολογείται στην Πολωνία. Γεγονός παραμένει ότι ο Γάλλος ηγέτης εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών του και αυτό πρέπει να διαρκέσει μέχρι το 2026, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να ανανεώσει την θητεία του ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ