Τι είπε το «αφεντικό» της Stellantis για τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά ΙΧ;

Stellantis Carlos Tavares

Ο Carlos Tavares πιστεύει ότι θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι η «μάχη» των ηλεκτρικών κερδίζεται...

Το «αφεντικό» της Stellantis κ. Carlos Tavares ποτέ δεν «μάσησε» τα λόγια του και πάντα έλεγε την άποψή του όσο «πικρή» και αν ήταν για τους πολιτικούς οι οποίοι ορίζουν μεταξύ άλλων και την πορεία ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόσφατα μάλιστα ανέφερε ότι στόχος του είναι η παραγωγή ενός προσιτού και κερδοφόρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου υπενθυμίζοντας ότι ένα θερμικό όχημα είναι δομικά λιγότερο κερδοφόρο από το ηλεκτρικό αντίστοιχο μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα κατά την διάρκεια των εγκαινίων ενός εργοστασίου για την μάρκα Fiat στο Oran της Αλγερίας ο Carlos Tavares προειδοποίησε ότι η «μάχη» των ηλεκτρικών οχημάτων δεν κερδήθηκε στην Ευρώπη!

«Αν νομίζουμε ότι κερδίσαμε τη μάχη πολύ σύντομα, τότε προφανώς θα τη χάσουμε. Σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μόλις κάποια χώρα καταργήσει τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαπιστώνουν ότι η ζήτηση καταρρέει!»

Την ίδια στιγμή το «αφεντικό» της Stellantis θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η στήριξης της ηλεκτροκίνησης καθώς η συγκεκριμένη αγορά παραμένει ανώριμη επισημαίνοντας ότι: «Η μη στήριξη της αγοράς καθαρών οχημάτων, είτε είναι ηλεκτρικά είτε υδρογόνου, θα ήταν σοβαρό λάθος. Αυτό προφανώς θα εξουδετερώσει τη ζήτηση και θα επιβραδύνει όλες τις εξελίξεις.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ