Πόσα εκατ. άνθρωποι εργάζονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες;

indu

Οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε 5 κατηγορίες που περιλαμβάνουν την Άμεση Κατασκευή, την Έμμεση Παραγωγή, την Χρήση του Αυτοκινήτου, τις Μεταφορές και τις Κατασκευές-Υποδομές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας σε 13 εκατομμύρια Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 2,4 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στη μεταποίηση.

Οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε 5 κατηγορίες που περιλαμβάνουν την Άμεση Κατασκευή, την Έμμεση Παραγωγή, την Χρήση του Αυτοκινήτου, τις Μεταφορές και τις Κατασκευές-Υποδομές.

Στην πρώτη κατηγορία της Άμεσης Κατασκευής εργάζονται 2.435.000 υπάλληλοι οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων απασχολούνται 1.076.000 άνθρωποι.

Πάνω από 160.000 υπάλληλοι απασχολούνται στην παραγωγή Αμαξωμάτων (coachwork), ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

Τα ανταλλακτικά και αξεσουάρ απασχολούν σχεδόν 1,2 εκατ. ανθρώπους.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία αφορά την Έμμεση Παραγωγή όπου απασχολούνται 665.000 άνθρωποι και περιλαμβάνει δύο υποκατηγορίες.

Η πρώτη αφορά 605.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε υπολογιστές και περιφερειακό εξοπλισμό.

Η δεύτερη υποκατηγορία αφορά 59.000 ανθρώπους οι οποίοι απασχολούνται με τους ηλεκτροκινητήρες, τις γεννήτριες και τους μετασχηματιστές.

Με την χρήση του Αυτοκινήτου απασχολούνται πάνω από 4 εκατ. εργαζόμενοι και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία με τους περισσότερους υπαλλήλους.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται 5 υποκατηγορίες που αφορούν στην πώληση των οχημάτων με 1,4 εκατ. υπαλλήλους.

Η δεύτερη υποκατηγορία αφορά στην Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων με 1,38 εκατ. ανθρώπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίτη υποκατηγορία αφορά στην πώληση ανταλλακτικών και αξεσουάρ μηχανοκίνητων οχημάτων η οποία απασχολεί 645.000 ανθρώπους.

Η τέταρτη υποκατηγορία που αφορά στο Λιανικό εμπόριο καυσίμων αυτοκινήτων σε εξειδικευμένα καταστήματα απασχολεί 410.000 ανθρώπους και με την Ενοικίαση και μίσθωση μηχανοκίνητων οχημάτων απασχολούνται πάνω από 172.000 υπάλληλοι.

Στην κατηγορία Μεταφορές εργάζονται σχεδόν 5 εκατ. άνθρωποι (η κατηγορία με τους περισσότερους εργαζόμενους) εκ των οποίων το 1,65 εκατ. απασχολούνται με τις χερσαίες μεταφορές επιβατών και τα υπόλοιπα 3,35 εκατ. άνθρωποι απασχολούνται με την οδική μεταφορά εμπορευμάτων.

Τέλος στην κατηγορία Κατασκευές- Υποδομές απασχολούνται 769.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 719.000 απασχολούνται με την κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων και οι υπόλοιποι 49.000 σε την κατασκευή γεφυρών και τούνελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ