Πώς θα ήταν μια τρίθυρη Coupe εκδοχή του Renault Rafale

Renault Rafale

Το Renault Rafale είναι η Coupe-SUV αντιπρόταση της γαλλικής εταιρείας στο Peugeot 408, όμως πώς θα ήταν αν ήταν Coupe με τη γνήσια έννοια του όρου - δηλαδή τρίθυρο;

Το φαντάστηκε ο Ούγγρος ειδικός του CGI με την υπογραφή X-Tomi, ένας από τους πολλούς σχεδιαστές που ανεβάζουν το διαδίκτυο τα πιθανά σχέδια νέων μοντέλων ή ιδέες που δεν πρόκειται να βρουν ποτέ εφαρμογή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τρίθυρο Renault Rafale μάλλον ανήκει στη δεύτερη αυτή κατηγορία, των ουτοπικών ιδεών, καθώς τα τρίθυρα SUV δεν έχουν και ιδιαίτερη απήχηση στην Ευρώπη - όπως διαπίστωσε και η Mini με το Paceman. Κι αυτό διότι η έλλειψη των πίσω θυρών έρχεται σε μια κάποια αντίθεση με το γενικότερο χαρακτήρα της οικογενειακής πρακτικότητας ενός SUV.

renault rafale 3 door

To Renault Rafale, χάρη στην ονομασία του, παρουσιάστηκε στο φετινό Air Show του Παρισιού και θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές από την Άνοιξη του 2024. Αρχικά σε υβριδική έκδοση 200 ίππων, και έπειτα -το επόμενο καλοκαίρι- σε plug-in υβριδική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σχέδιο που επινόησε ο X-Tomi, το τρίθυρο Rafale διατηρεί την ίδια σιλουέτα -με την κεκλιμένη πίσω οροφή- και το ίδιο μήκος των 4,69 μέτρων με το πεντάθυρο αυτοκίνητο παραγωγής. Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στην αφαίρεση των δύο πίσω πλευρικών θυρών, που ακολούθως επέβαλλε τον ανασχεδιασμό των πίσω παραθύρων. Στο πίσω άκρο τους δεν έχουν πια το μικρό φινιστρίνι.

Παράλληλα, ο ψηφιακός σχεδιαστής δούλεψε λίγο και τις γραμμές του αμαξώματος για να δώσει στο αυθεντικό του Coupe περισσότερο δυναμισμό και σπορτίφ χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο έβαψε το σχέδιό του στο χρυσο-κίτρινο χρώμα που βλέπετε, το οποίο παραπέμπει στα σπορ αυτοκίνητα της Renault Sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπαμε, όμως, όλα αυτά θα μείνουν στη σφαίρα της φαντασίας των παθισμένων με τη δυναμική οδήγηση, καθώς θεωρείται απίθανο ότι η Renault θα σκεφτόταν το πέρασμα στην παραγωγή ενός τρίθυρου SUV. Ακόμα κι αν αυτό έχει το όνομα Rafale.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ