Πώς θα ήταν μια Τoyota GR Corolla σε έκδοση sedan

Toyota GR Corolla sedan render

Η Toyota δεν έχει στα πλάνα της να αναθέσει στα έμπιστα χέρια της Gazoo Racing και τη sedan έκδοση της Corolla, αλλά έναν ιδιώτης σχεδιαστής αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο ίσως και να μην ήταν και τόσο κακή ιδέα.

Δεν πέρασαν δύο εικοσιτετράωρα από την επίσημη αποκάλυψη της hatchback έκδοσης της GR Corolla, και το παλιρροϊκό κύμα ενθουσιασμού που εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο -συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής, όπου ένα hatchback της Toyota θα διατίθεται και πάλι μετά από δεκαετίες- ήδη ανέδυσε τα πρώτα, ανεπίσημα φυσικά και ιδιωτικά, σχέδια μιας αντίστοιχης hot έκδοσης της Corolla sedan.

Ο Ούγγρος αυτόνομος σχεδιαστής που υπογράφει ως X-Tomi Design παρουσίασε τη σπουδή του, που φυσικά έχει το ίδιο ρύγχος με τη hatchback GR Corolla - αλλά συνδυάζεται με τον τρίτο όγκο της sedan έκδοσης, με μια επιπλέον πτέρυγα στο άνω μέρος του (αν και μικρότερη από την πτέρυγα της επίσημης GR Corolla) και με το φανταχτερό πράσινο χρώμα που παραπέμπει σε παλιά Focus RS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χ-Tomi άντλησε την έμπνευσή του από την αμερικανική Corolla sedan, αλλά θα πρέπει να έχει πάρει κάποιες ιδέες και από το Subaru Impreza WRX. Η επιτυχία του τελευταίου στις ΗΠΑ ίσως θα δικαιολογούσε κάποιες σκέψεις της Toyota για την παραγωγή της GR Corolla sedan, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Η ιαπωνική εταιρεία είναι πολύ προσεκτική στη στρατηγική της για τις GR εκδόσεις των μοντέλων της. Η GR Corolla έκανε την πρεμιέρα της πολύ καιρό μετά το πρωταρχικό GR Yaris, που αναγέννησε με πάταγο αυτό που παλαιότερα αποκαλούσαμε μικρό GTi, μεταμορφώνοντάς το σήμερα σε ένα καθαρόαιμο μηχάνημα για την πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, η Toyota σκοπεύει να κατασκευάσει και να διαθέσει μόλις 6.500 αντίτυπα της GR Corolla. Οι δυνατότητες, η σπανιότητα και η προσμονή των μοντέλων της Toyota με το άγγιγμα της Gazoo Racing φαίνεται να βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής αυτής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ