Δύο νέες ιδέες: Πώς θα ήταν το Dacia Duster ως Coupe-SUV και ως Pick-up

Dacia Duster Coupe-SUV render

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την παρουσίαση της νέας, τρίτης γενιάς του δημολιφούς Dacia Duster, και ένας ιδιώτης σχεδιαστής φαντάστηκε πώς θα ήταν το ρουμάνικο SUV σε τρίθυρη και Pick-up έκδοση, και επίσης σε μια βασική και πιο προσιτή.

Με αιχμή του δόρατος τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Dacia, η τρίτη γενιά του Duster ήδη έγινε δεκτή με θετικές κριτικές στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, είναι βελτιωμένο σε πολλούς και κρίσιμους τομείς - μπορείτε να διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίσημη, νέα (τρίτη) γενιά του Dacia Duster
Η επίσημη, νέα (τρίτη) γενιά του Dacia Duster
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοφιλία του μοντέλου, όπως ήταν φυσικό, οδήγησε πολλούς ιδιώτες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τα ψηφιακά σχέδιά τους για διαφορετικές και υποθετικές παραλλαγές του SUV. Ένας από αυτούς ήταν ο γνωστός με το προσωνύμιο X-Tomi Design, που προχώρησε σε τρία διαφορετικά ψηφιακά σχέδιά του: μια πολύ πιο προσιτή και βασική του έκδοση, μια Coupe-SUV και μία Pick-up.

Η απλούστερη και πιο οικονομική “πρόταση” του ιδιώτη σχεδιαστή παρουσιάζει το Duster με ατσάλινες ζάντες χωρίς τάσια, με λιτά περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, καθώς και με άβαφους εξωτερικούς καθρέπτες και απλούς προβολείς αλογόνου.

Η Pick-up παραλλαγή διατηρεί τις τέσσερις πλευρικές πόρτες του Duster, που σημαίνει ότι είναι διπλοκάμπινη προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς 5 επιβατών. Για το σκοπό αυτό έχει μεγαλώσει το μήκος και το μεταξόνιο στο ψηφιακό αυτό σχέδιο, ώστε να προστεθεί και η κατασκευή της καρότσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίτη πρόταση του X-Tomi είναι μια τρίθυρη Coupe, που είναι τόσο καλοσχεδιασμένη που θα μπορούσε να μοιάζει ακόμα και με έκδοση παραγωγής. Αυτή έχει πιο μικρό μεταξόνιο, και συνοδεύεται έτσι με περισσότερες και καλύτερες off-road δυνατότητες. Όμορφη και ταιριαστή είναι, επίσης, και η επιλογή του πορτοκαλί χρώματος.

Παρότι και οι τρεις αυτές προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες, και αρκετά καλοφτιαγμένες, είναι ωστόσο αμφίβολο ότι η Dacia και ο όμιλος Renault έχουν στον προγραμματισμό τους τέτοιου είδους παραλλαγές του νέου Duster. Αντίθετα, προγραμματίζουν πυρετωδώς το λανσάρισμα του νέου τους, μεγαλύτερου SUV Bigster.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ