Το νέο κόλπο των κλεφτών - Έτσι αδειάζουν το πορτμπαγκάζ όταν βάζεις βενζίνη (video)

Ανεφοδιασμός σε πρατήριο

Έναν νέο τρόπο να ξαφρίζουν πολύτιμα αντικείμενα από το εσωτερικό των αυτοκινήτων έχουν ανακαλύψει οι αετονύχηδες χτυπώντας ανυποψίαστους οδηγούς στα βενζινάδικα.

Ένα νέο κύμα επιθέσεων σε ανυποψίαστους οδηγούς που σταματούν σε βενζινάδικα με σκοπό να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους έχει ξεσπάσει, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Οι ληστές εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους τα οποία επισκέπτονται πρατήρια καυσίμων ή χώρους στάθμευσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να αρπάξουν αντικείμενα από το εσωτερικό το οχημάτων.

Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση δεν «χτυπούν» τον θάλαμο επιβατών στον οποίο μπορεί να βρίσκονται επιβάτες αλλά εκείνον των αποσκευών που τις περισσότερες φορές μένει απροστάτευτος. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο οδηγός ξεκλειδώσει το όχημα, το διαμέρισμα των αποσκευών μπορεί να ανοίξει από οποιονδήποτε γεγονός που εκμεταλλεύονται οι κλέφτες, οι οποίοι έχουν ήδη προσεγγίσει το σημείο με το δικό τους όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και αφαιρούν βαλίτσες και αντικείμενα τα οποία και μεταφέρουν αστραπιαία στο δικό τους αυτοκινήτου.

Βενζινάδικο

Στη συνέχεια τρέπονται άμεσα σε φυγή ούτως ώστε ακόμα κι αν αντιληφθεί κανείς την κλοπή να μην προλάβει να αντιδράσει και να τους σταματήσει.

Οι περιοχές που επιλέγουν οι κλέφτες των βενζινάδικων να χτυπήσουν είναι για ευνόητους λόγους εκείνες που βρίσκονται πλησίον τουριστικών προορισμών ούτως ώστε ο χώρος αποσκευών των οχημάτων να είναι γεμάτοι με λιγότερο ή περισσότερο πολύτιμα αντικείμενα. Προφανώς τον δικό του ρόλο διαδραματίζει και ο τύπος του αυτοκινήτου, καθώς τα πολυτελέστερα οχήματα ίσως να κρύβουν και πολυτιμότερα αντικείμενα στο εσωτερικό τους.

Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός ενός οχήματος οφείλει να παραμένει σε εγρήγορση και να κράτα όταν αυτό είναι εφικτό ασφαλισμένες τις πόρτες και τον χώρο αποσκευών ή απλώς να αποτρέπει με τη φυσική παρουσία του την επιδρομή των επίδοξων ληστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο video που ακολουθεί, πάντως, είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα οι κλέφτες αφαιρούν τις βαλίτσες από το όχημα του θύματος με αποτέλεσμα το τελευταίο να μην προλάβει να αντιδράσει.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ