Πώς να αποφεύγεις την κακοκαιρία με ένα κλικ -Η νέα λειτουργία της Google στα κινητά

google maps kinisi dromous

Μια νέα λειτουργία πρόκειται να απολαμβάνουν οι χρήστες των Google Maps στο κινητό τους τηλέφωνο, μαθαίνοντας τα νέα για τον καιρό κατά την πλοήγησή τους στον επόμενο προορισμό.

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες μέσα από το κινητό τους και δημοφιλέστερη εφαρμογή της Google θα αποκτήσουν σύντομα οι χρήστες των έξυπνων συσκευών που διαθέτουν λειτουργικό Android.

Σύντομα ο τεχνολογικός κολοσσός θα προσφέρει στην εφαρμογή των Google Maps τη δυνατότητα να ενημερώνεται κανείς για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν είτε στο σημείο στο οποίο βρίσκονται είτε στον τελικό προορισμό τους.

Google καιρός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λειτουργικότητα αυτή προσφέρεται ήδη στις συσκευές της Apple και πλέον θα είναι διαθέσιμες σε smartphones και σε tablets με λειτουργικό σύστημα Android, επιτρέποντας στους χρήστες να ενημερώνονται σε πραγματικές συνθήκες για τις καιρικές συνθήκες.

Η ενημέρωση για τον καιρό θα προβάλλεται στο αριστερό τμήμα της οθόνης και κάθε φορά που ο χρήστης θα μετακινεί το χάρτη σε άλλη γεωγραφική περιοχή, οι καιρικές συνθήκες θα προσαρμόζονται αναλόγως, επιτρέποντας στον καθένα να γνωρίζει με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν, είτε στον τελικό προορισμό είτε κατά μήκος της διαδρομής.

Google Weather

Το εικονίδιο του καιρού εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίζεται ώστε ο χρήστης να έχει πλήρη πρόσβαση στον χάρτη.

Οι πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη γεωγραφική περιοχή που προβάλλεται στην οθόνη του κινητού αντλούνται από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.weather.com και μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες, ενώ καλύπτουν γεωγραφικά και ολόκληρη την υφήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη στιγμή μάλιστα που ο χρήστης διαθέτει ενεργοποιημένη τη λήψη δεδομένων, οι πληροφορίες που θα προβάλλονται θα είναι επικαιροποιημένα, μιας και η εφαρμογή αντλεί αυτομάτως τις τελευταίες ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην επιλεγμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ