Άγνωστοι βάζουν πορτοκάλια στον δρόμο -Γιατί δεν πρέπει να τα πατήσεις με το αυτοκίνητό σου

Πορτοκάλι ασφάλτος

Με ένα νέο κόλπο φαίνεται πως οι συμμορίες εμπλούτισαν τη φαρέτρα τους, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου τους.

Συνεχίζονται οι κλοπές αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με δεκάδες οδηγούς να ξυπνούν ένα πρωί και να βλέπουν ότι το ΙΧ τους λάμπει δια της απουσίας του.

Εκτεθειμένα σε κίνδυνο, ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ΙΧ που είναι σταθμευμένα και οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σπίτι τους, στον χώρο εργασίας τους ή οπουδήποτε αλλού, αλλά και όσα βρίσκονται εν κινήσει και επομένως ο κάτοχός τους είναι πίσω από το τιμόνι.

Αυτό διότι οι συμμορίες έχουν στο «οπλοστάσιό» τους διάφορους τρόπους προκειμένου να δελεάζουν τον οδηγό να αποβιβαστεί έστω για λίγα δευτερόλεπτα από το ΙΧ του, ώστε να «τρυπώσουν» εντός της καμπίνας και να αφαιρέσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει εντός αυτής, όπως πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, τσάντες κτλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις μεθόδους των κλεφτών προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους έχει, μάλιστα, ως πρωταγωνιστή ένα… πορτοκάλι, ή οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδές. Αυτό τοποθετείται στον δρόμο από τις συμμορίες, οι οποίες ευελπιστούν ότι κάποιο αυτοκίνητο θα το πατήσει.

Εντός του πορτοκαλιού οι κλέφτες έχουν τοποθετήσει ένα καρφί σε σχήμα σταυρού. Εφόσον, λοιπόν, περάσει πάνω από το εσπεριδοειδές ο τροχός ενός ΙΧ, τότε το ελαστικό αρχίσει να ξεφουσκώνει, κάτι που - αργά ή γρήγορα - θα αναγκάσει τον οδηγό να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Και κάπου εδώ αναλαμβάνει δράση η συμμορία. Μόλις το ΙΧ ακινητοποιηθεί και ο οδηγός του εξέλθει από την καμπίνα προκειμένου να εξετάσει τους τροχούς το ΙΧ του, τα μέλη της συμμορίας αρπάξουν την ευκαιρία προκειμένου να τρυπώσουν στην καμπίνα και να αφαιρέσουν κινητά και πορτοφόλια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κλοπή αυτοκινήτου

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά Μέσα, η συγκεκριμένη μέθοδος γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία στη Νότια Αμερική, αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία, πολλές φορές οι… μόδες του εξωτερικού κάποια στιγμή φτάνουν και στη χώρα μας.

Επομένως, προκειμένου να μην μπούμε σε μπελάδες καλό είναι να είμαστε συνεχώς υποψιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι σπείρες έχουν στη φαρέτρα τους και άλλα κόλπα, όπως είναι το άδειο μπουκάλι νερού στον τροχό, το κέρμα στο χερούλι της πόρτας και το ψεύτικο χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ