Άγνωστοι αφήνουν 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου -Γιατί δεν πρέπει να τα αγγίξεις

Ευρώ αυτοκίνητο

Ακόμα και χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν επιστρατεύσει οι αετονύχηδες της Ευρώπης με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των οδηγών.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο και τρόπο ώστε να τραβήξουν την προσοχή των οδηγών και να αποσπάσουν είτε προσωπικά αντικείμενα είτε το ίδιο το όχημα, οι αετονύχηδες ανά την Ευρώπη καταφεύγουν πλέον σε ακραίες μεθοδολογίες, όπως εκείνη της τοποθέτησης χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό ότι στη θέα των χαρτονομισμάτων ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν και να μην αντιδράσουν αυθόρμητα, βγαίνοντας ενστικτωδώς από το αυτοκίνητο για να εξακριβώσουν ποιος και για ποιον λόγο τοποθέτησε ένα ή περισσότερα χαρτονομίσματα των 50, των 100 ή ακόμα και των 500 ευρώ στο παρμπρίζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ευρώ αυτοκίνητο

Η κίνηση αυτή, αν και απολύτως φυσιολογική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή, οι κλέφτες βρίσκουν την ευκαιρία είτε να αρπάξουν αντικείμενα αξίας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή ακόμα να πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του εμβρόντητο.

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις αποπροσανατολισμού του οδηγού, έτσι και σε αυτήν αρκούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε οι κλέφτες να «χτυπήσουν» και να απομακρυνθούν από το σημείο πριν γίνουν αντιληπτοί.

Χαρτονόμισμα αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, λοιπόν, κι αν καταφέρει κανείς να αντιληφθεί ότι τα χαρτονομίσματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πλαστά, αυτό δεν είναι ικανό για να αποτρέψει το κακό.

Η πρακτική αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε χώρες όπως η Γαλλία, αναγκάζοντας ακόμα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές να εκδώσουν οδηγίες για το πώς μπορεί και οφείλει κανείς να αντιδράσει σε ένα τέτοιο περιστατικό ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ