Το πολυτιμότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη είναι γερμανικό και κοστίζει 135 εκ. ευρώ

Mercedes 300 SLR

Ο τίτλος του πολυτιμότερου αυτοκινήτου στον κόσμο άλλαξε χέρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δαπανήθηκε το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Το ποσό ρεκόρ των 135 εκατομμυρίων ευρώ επένδυσε άγνωστος συλλέκτης ιστορικών οχηματών με σκοπό να προσθέσει στη συλλογή του μια σπάνια Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut coupé».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δέκα συνολικά μνηστήρες του αυτοκινήτου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, όπου έλαβε χώρα η δημοπρασία.

Mercedes 300 SLR
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut coupé» έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και κατακτώντας τον τίτλο του πολυτιμότερου αυτοκινήτου στον πλανήτη.

Το ασημένιο βέλος της δεκαετίας του 1950 ανήκε στην ίδια της Mercedes-Benz, η οποία επέλεξε προσεκτικά τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία ώστε να διασφαλίσει ότι το εμβληματικό τετράτροχο θα καταλήξει στα σωστά χέρια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η γερμανική φίρμα αποφασίζει να αποχωριστεί ένα αυτοκίνητο αυτής της ιστορικής αξίας και με δεδομένη τη σπανιότητά του -μόλις δύο αντίτυπα κατασκευάστηκαν- θα μπορούσε να δικαιολογήσει κανείς την απόφαση του νέου ιδιοκτήτη της να δαπανήσει το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να το αποκτήσει.

Mercedes 300 SLR

Μέχρι πρότινος ο τίτλος του πολυτιμότερου αυτοκινήτου στον πλανήτη ανήκε στην Ferrari 250 GTO, η αξία της οποίας είχε ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut coupé» άλλαξε χέρια για 135 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα πρόκειται για ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει.

Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα του ιδιοκτήτη της σπανιότατης Mercedes, φήμες τον θέλουν να προέρχεται από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να διαθέτει βρετανική καταγωγή καθώς και μια εξαιρετικά πλούσια συλλογή ιστορικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ