Σε αυτήν την πόλη της Ελβετίας είδαν για πρώτη φορά αυτοκίνητο το 1990 -Η απίστευτη ιστορία

Πόλη Ελβετίας

Μια μικρή πόλη της Ελβετίας άργησε γνώρισε την αυτοκίνησης με τους κατοίκους της να κινούνται μόνο με άλογα.

Η Ελβετία είναι γνωστή για τις σοκολάτες της, τα χειμερινά θέρετρα πέριξ των Άλπεων και τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα.

Αν λοιπόν σας ρωτούσε κανείς σε ποια χώρα του πλανήτη υπάρχει μία πόλη στην οποία οι κάτοικοί κυκλοφορούσαν έως και τη δεκαετία του 1980 με άλογα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στην καρδιά της Ευρώπης και ειδικότερα στην Ελβετία.

Κι όμως η πόλη, στους δρόμους της οποίας κυκλοφορούσαν μόνο άλογα και κανένα μηχανοκίνητο όχημα, βρίσκεται στην Ελβετία και συγκεκριμένα κοντά σε μία από τις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων, το Μάττερχορν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πόλη Ελβετίας

Πρόκειται για την πόλη Τσερμάτ, η οποία μετρά περίπου 6.000 κατοίκους και παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό, στους δρόμους του απαγορεύονταν τα αυτοκίνητα.

Μέχρι και τη δεκαετία του 1980 οι κάτοικοι της πόλης Τσερμάτ ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους άλογα, ενώ στη συνέχεια, πολύ νωρίτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη ανακάλυψαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτροκίνητα οχήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν του επισκέπτες και τους κατοίκους στους δρόμους της πόλης, διατηρώντας αμόλυντο το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Πόλη Ελβετίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός μάλιστα ότι πολλοί από τους δρόμους της Τσερμάτ είναι ιδιαίτερα στενοί, ανάγκασε τις αρχές της πόλης αλλά και τους επαγγελματίες οδηγούς να προσαρμόσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, τα οποίο πήραν μια πολύ διαφορετική όψη από τα παραδοσιακά λεωφορεία ή ταξί.

Σύντομα λοιπόν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της ελβετικής πόλης έγιναν τουριστική ατραξιόν, καθώς μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε διάφορες μορφές, όπως αυτή του περιπολικού οχήματος, του ασθενοφόρου ή ακόμα και του απορριμματοφόρου.

Επιστρέφοντας στο παρελθόν, ο λόγος πίσω από τον αποκλεισμό των αυτοκινήτων από την πόλη του Τσερμάτ είχε να κάνει με το γεγονός ότι η ρύπανση του αέρα θα περιόριζε την απρόσκοπτη θέα προς την θρυλική κορυφή του Μάττερχορν, η οποία από μόνη της αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη μικρή πόλη των 6.000 κατοίκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελβετία προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές, συνεπώς η χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πραγματικά επωφελής τόσο για τους κατοίκους όσο και το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ