Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθολική απαγόρευση της χρήσης καμερών στα αυτοκίνητα

Κάμερα αυτοκινήτου

Οι αρχές στην εμπόλεμη Ουκρανία απαγόρευσαν τη χρήση καμερών στα αυτοκίνητα, για λόγους ασφαλείας.

Στην Ουκρανία όπως και σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είναι αρκετά διαδεδομένη η χρήση καμερών στα αυτοκίνητα, οι οποίες καταγράφουν συνεχώς το δρόμο μπροστά από το όχημα.

Πλέον όμως και με βάση επίσημη οδηγία στο πλαίσιο του στρατιωτικού νόμου που ισχύει στη χώρα, απαγορεύτηκε ρητά η χρήση των καμερών από τους οδηγούς. Ο λόγος της απαγόρευσης έχει να κάνει με τη μη αποκάλυψη κινήσεων του Ουκρανικού στρατού και των δυνάμεων άμυνας, καθώς επίσης και με το να μην γίνουν γνωστές στους εισβολείς τυχόν κρίσιμες στρατηγικά τοποθεσίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάμερα Ουκρανία

Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Αφορά τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε βίντεο από δημόσιους δρόμους, κτίρια, σημεία ελέγχου, οχυρώσεις, καθώς και κινήσεις του στρατού και στρατοπεδεύσεις του.

Παράλληλα, η Γενική Διοίκηση του Ουκρανικού Στρατού προσκαλεί τους πολίτες να μην προχωρούν σε φωτογραφήσεις και video μελών του στρατού σε σημεία όπου επιχειρεί, εκπαιδεύεται και γενικότερα κινείται.

Επιπλέον, απαγορεύεται και οποιαδήποτε βιντεοσκόπηση ή φωτογράφιση σε σημεία τα οποία αποκαλύπτουν την τοποθεσία καταφυγίων πολιτών, ώστε να μην είναι γνωστή στον εχθρό η ύπαρξή τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ