Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσα αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί;

ukrania dialimena aytokinita

Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» των απωλειών από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας εις βάρος της Ουκρανίας. Γέφυρες, βενζινάδικα και δρόμοι έχουν καταστραφεί, και δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη.

Ιδιαίτερα αποκαρδιωτικές είναι οι εκτιμήσεις της Yulia Svyridenko, Πρώτης Αναπληρώτριας Υπουργού – Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας, σχετικά με τo μέγεθος της καταστροφής από την ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με τη Yulia Svyridenko, μέχρι σήμερα, οι συνολικές υλικές ζημιές από τον πόλεμο ανέρχονται σε 513,5 δισ. ευρώ, ενώ έχουν καταστραφεί περί τα 200.000 αυτοκίνητα. 

ukrania dialimena aytokinita
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ακόμα και ολική καταστροφή, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξίων, με πολλά να καίγονται ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς.

Πέρα από αυτοκίνητα, σε συντρίμμια έχουν μετατραπεί, μεταξύ άλλων, πολλοί οδικοί άξονες, γέφυρες και πρατήρια καυσίμου, με τις συγκεκριμένες ζημιές να ξεπερνούν τα 108 δισ. ευρώ. και μέρα με τη μέρα αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς.

Η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η Ουκρανία σε αριθμούς

- Απώλειες 102 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ το 2022
- 82 δισ. ευρώ από τις απώλειες αμάχου πληθυσμού (10 εκ. τετραγωνικά μέτρα σπιτιών, 200.000 αυτοκίνητα, προμήθειες τροφίμων για 5 εκ. ανθρώπους)
- 73 δισ. ευρώ για ζημιές επιχειρήσεων και οργανισμών
- 49 δισ. ευρώ λόγω της απώλειας άμεσων επενδύσεων στην ουκρανική οικονομία
- 43.6 ευρώ από απώλειες κρατικού προϋπολογισμού

«Παρά τα εμπόδια, η Ουκρανία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει αποζημιώσεις από την επιτιθέμενη χώρα. Τόσο μέσω δικαστικών αποφάσεων όσο και μέσω της μεταφοράς στη χώρα μας δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Yulia Svyridenko.

ukrania dialimena aytokinita
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ