Στο πολεμικό μέτωπο τα αυτοκίνητα των μεθυσμένων οδηγών -Το αυστηρό μέτρο που «τελειώνει» τους παραβάτες

lietuva cars

Στην πολυπαθή Ουκρανία θα παραδίδονται τα αυτοκίνητα των Λετονών οδηγών που συλλαμβάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ιδιαίτερα μεγάλη αδυναμία στην κατανάλωση αλκοοόλ έχουν οι Λετονοί, με τη χώρα της Βαλτικής να αποτελεί την πρωταθλήτρια του ποτού, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη λίστα του Οργανισμού Οικονομικής Ασφάλειας και Συνεργασίας, η Λετονία έχει το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ με 12,1 λίτρα ανά ενήλικα ετησίως, γεγονός που επηρεάζει, φυσικά, και την οδηγική συμπεριφορά των κατοίκων της που εμπλέκονται συχνά σε τροχαία ατυχήματα.

Η αγάπη των Λετονών για το αλκοόλ έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες αρχές που εξετάζουν το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών για τους παραβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Λετονίας, Arvils Asheradens, πρότεινε νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιτρέπεται η δωρεά των αυτοκινήτων, που έχουν κατασχεθεί από τους παραβάτες στους δρόμους της χώρας, στην Ουκρανία, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα 7/2 η Γενική Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων, Ieva Jaunzeme.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ισχύουσα νομοθεσία στη Λετονία, τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα δημοπρατούνται στην εγχώρια αγορά σε χαμηλές τιμές, με το ενδιαφέρον των πολιτών να είναι ιδιαίτερα έντονο.

Αλκοόλ και οδήγηση

Εφόσον προχωρούσε η νομοθετική ρύθμιση, η Λετονία θα εξυπηρετούσε, ταυτόχρονα, δύο στόχους: Αφενός θα αποτρεπόταν η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, την ίδια ώρα που θα βοηθούσε περαιτέρω την Ουκρανία που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Μην ξεχνάμε ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Λετονία έχει υποστηρίξει ενεργά το Κίεβο σε ανθρωπιστικό και στρατιωτικό επίπεδο, ενώ έχει ενθαρρύνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν το ίδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ