Ποιο μυστικό κρύβει το πορτάκι της βενζίνης (+video)

Το μυστικό που κρύβει το πορτάκι της βενζίνης 2022 video

Αν και ιδιαίτερα απλό στην κατασκευή του, το πορτάκι της βενζίνης έχει πολλαπλούς ρόλους και μπορεί να προσφέρει μια «χείρα βοηθείας» τη στιγμή που το χρειάζεστε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων ενσωματώνουν στη σχεδίασή τους ένα μικρό πορτάκι στο πίσω μέρος πίσω από το οποίο «κρύβεται» η τάπα του καυσίμου.

Αυτά τα πορτάκια βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν την τάπα του καυσίμου, όχι μόνο από τα στοιχεία της φύσης αλλά και από τους «μακρυχέρηδες», ενώ η παρουσία τους εξασφαλίζει και τη σωστή αεροδυναμική απόδοση ενός αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πορτάκι που μας δίνει πρόσβαση στην τάπα του καυσίμου έχει ωστόσο και έναν ακόμη ρόλο που δεν είναι γνωστός σε μια μεγάλη μερίδα οδηγών στη χώρα μας -και όχι μόνο- για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πραγματικά λίγοι οι οδηγοί που μπαίνουν στον κόπο να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή που συνοδεύει το αυτοκίνητό τους.

Ο δεύτερος αφορά στον τρόπο που λειτουργούν τα βενζινάδικα στη χώρα μας, όπου ο οδηγός δεν αυτοεξυπηρετείται όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές και μη χώρες, αλλά ένας υπάλληλος φροντίζει για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου μας με καύσιμο.

Όπως και να έχει το πορτάκι που δίνει πρόσβαση στην τάπα του καυσίμου έχει από τη μέσα μεριά του κάποιες «εξοχές», οι οποίες αρχικά μοιάζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Στην πραγματικότητα αυτές οι εξοχές παίζουν το ρόλο της βάσης για την τάπα του καυσίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι δεν χρειάζεται να κρατά κανείς την τάπα στο χέρι όταν ανεφοδιάζει το αυτοκίνητο με καύσιμο ή να την αφήσει κάπου με κίνδυνο αυτή να χαθεί ή να λερωθεί και έπειτα να καταλήξουν αυτές οι βρωμιές στο καύσιμο και στο εσωτερικό του ρεζερβουάρ.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε κάθε μοντέλο μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο για το πορτάκι της βενζίνης αλλά και για τις βάσεις της τάπας και καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το βιβλίο του κατασκευαστή για το δικό σας αυτοκίνητο. Ειδικά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός πάντως ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι οδηγοί που αγνοούν τον συγκεκριμένο ρόλο που έχει το πορτάκι της βενζίνης φαίνεται ξεκάθαρα και στο video που ακολουθεί, το οποίο πραγματεύεται ακριβώς αυτό και έγινε viral στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok έχοντας συγκεντρώσει μέχρι τώρα 1,2 εκατ. θεάσεις.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ