Ποιο ηλεκτρικό λεωφορείο έδειξε η Yutong στη ΔΕΘ; (video)

yutong100

Το Ε12 είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες 422 kWh, οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να προσδώσουν μια αυτονομία άνω των 370 χιλιομέτρων.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν και επίσημα τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης από τα τέλη Απριλίου 2024.

Το E12 είναι το πλήρες ηλεκτρικό λεωφορείο μηδενικών εκπομπών της Yutong μήκους 12,17 μέτρων το οποίο και κοσμεί στην φετινή ΔΕΘ. Λειτουργεί στην Ευρώπη για περισσότερα από πέντε χρόνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2017. Μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής με όλα τα άλλα ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με άλλα 130.000 ηλεκτρικά λεωφορεία της μάρκας παγκοσμίως. Διατίθεται είτε σε μονόπορτες είτε σε διπλές πόρτες και είναι ιδανικό για στενούς δρόμους σε μεγαλουπόλεις. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο Ε12 μπορεί να εξοπλιστεί με εκτεταμένο ράφι αποσκευών για χρήση στο αεροδρόμιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ε12 είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες 422 kWh, οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας μπορούν να προσδώσουν μια αυτονομία άνω των 370 χιλιομέτρων.

Η εμπειρία του οδηγού και των επιβατών είναι απαράμιλλη, με τον πλήρη ηλεκτρικό κλιματισμό να συμπληρώνει την ήρεμη εμπειρία των μετακινήσεων. Χωρίς κραδασμούς ή θόρυβο κινητήρα, το σαλόνι βελτιώνεται περαιτέρω με φωτισμό LED και ξεχωριστά σημεία φόρτισης USB.

Το εργοστάσιο έχει μεγάλη ευελιξία για την παραγωγή προσαρμοσμένων εσωτερικών χώρων και προδιαγραφών για συγκεκριμένες απαιτήσεις χειριστή.

Τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με το σύστημα ηλεκτρικής ασφάλειας. Αυτό το κορυφαίο σύστημα στην αγορά βασίζεται στα εγγενή χαρακτηριστικά ασφαλείας των μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Οι μπαταρίες τοποθετούνται σε ειδικούς προστατευτικούς κλωβούς ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο τα πιθανά προβλήματα από κάποια σύγκρουση, όπου περικλείονται με σύστημα προστασίας από άζωτο καθώς και θερμικό επιβραδυντικό υλικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πάνω από 28 δισεκατομμύρια χιλιομέτρων εμπειρία λειτουργίας μηδενικών εκπομπών, τα οχήματα έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί αξιόπιστα σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

«Η Οξφόρδη είναι κατά κύριο λόγο μια πόλη που ενδείκνυται για την χρήση λεωφορείων και ο συνδυασμός των δρομολογίων της πόλης και της υπαίθρου υπαγορεύει ότι η αυτονομία που απαιτείται για να λειτουργεί ένα όχημα όλη την ημέρα χωρίς φόρτιση είναι πάνω από 400 μίλια. Το Yutong E12 ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας των συγκοινωνιών, ολοκληρώνοντας πάνω από 14 ώρες, 225 χλμ. με ενεργή την ανάκτηση και εξοικονόμηση ενέργειας, αυξάνοντας την αυτονομία σε πάνω από 289 χλμ. με μία μόνο φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα σχόλια από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν πολύ ενθαρρυντικά και είναι μια εξαιρετική αρχή στο ταξίδι μας προς τις μηδενικές εκπομπές» επισημαίνει το εργοστάσιο παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το σχετικό video:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ