Ποιο αυτοκίνητο βγάζει μια ατελείωτη λίστα προβλημάτων

Fisker Ocean

Το αξιόπιστο περιοδικό Consumer Reports των ΗΠΑ ανέβασε ένα ωριαίο podcast στο οποίο απαριθμεί τα ατελείωτα προβλήματα του Fisker Ocean - από μία εταιρεία που βρίσκεται πλέον στο χείλος της χρεωκοπίας.

Αυτή δεν είναι μια καθόλου εύκολη περίοδος για τη Fisker. Το ηλεκτρικό crossover της με την ονομασία Ocean βρίσκεται λιγότερο από έναν χρόνο στην αμερικανική αγορά, όμως προφανώς βγήκε νωρίτερα από όσο έπρεπε: το περιοδικό Consumer Reports, ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, λίγο-πολύ χαρακτήρισε την εμπειρία των πελατών του Ocean ως “εφιαλτική”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, την ώρα που δεν εξαργυρώνει καν τις δόσεις των αγοραστών του Ocean - ενώ η προσπάθειά της να συνάψει συμφωνία με τη Nissan ναυάγησε.

Μέσα σε όλα αυτά το Consumer Reports, το οποίο αγοράζει όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει, σχεδόν καταδίκασε την Ocean με ένα podcast διάρκειας μίας ώρας, στο οποίο απαρίθμησε μια ατελείωτη λίστα προβλημάτων που παρουσίασε το αμερικανικό Crossover.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα: το αυτοκίνητο παραδόθηκε στο Consumer Reports βρώμικο και γρατζουνισμένο πάνω σε ένα trailer από έναν ιδιώτη μεταφορέα, που δεν γνώριζε την παραμικρή λεπτομέρεια για αυτό.

Έπειτα, διαπίστωσαν ότι η 12βολτη μπαταρία του αυτοκινήτου ήταν νεκρή, καθώς το αυτοκίνητο είχε μείνει στάσιμο για περισσότερους από 6 μήνες πριν παραδοθεί. Για να το διαπιστώσουν έπρεπε να ξεβιδώσουν το καπό: δεν υπάρχει μηχανισμός εύκολου ανοίγματός του, καθώς η Fisker θέλει να επισκευάζουν το Ocean μόνο τα εξουσιοδοτημένα της συνεργεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δεύτερη μέρα, στο ταμπλό του αυτοκινήτου άναψε η ένδειξη προβλήματος στα φρένα. Ακολούθησε η δοκιμή του Ocean στην πίστα, όπου οι δοκιμαστές του CR διαπίστωσαν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου δεν γινόταν να απενεργοποιηθούν, και το Ocean ωθούσε βίαια την κατευθυντικότητα προς τα αριστέρα.

Αλλά ακόμα και στο δρόμο τα συστήματα αυτά μετά βίας λειτουργούν, ειδικά στη βροχή. Με το νερό στους αισθητήρες το σύστημα blind-spot warning (προειδοποίηση τυφλού σημείου του καθρέπτη) τρελαίνεται, και αναβοσβήνει χωρίς καν να υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα τριγύρω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λίστα συμπληρώνεται από δεκάδες αρνητικά σχόλια όσων έχουν ήδη αγοράσει το Ocean, καθώς και από την παρατήρηση του CR ότι ακόμα η Fisker δεν έχει εξαργυρώσει την επιταγή της πληρωμής του αυτοκινήτου. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, φαντάζει μάλλον απίθανο ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ