Ποια αυτοκινητοβιομηχανία ξεπουλάει για να σωθεί -Έκπτωση 21.000 ευρώ για τα μοντέλα της

Fisker Ocean

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται αυτός ο κατασκευαστής αυτοκινήτου, ο οποίος πουλάει τα μοντέλα του με έκπτωση που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για όλους τους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ακόμη και αν αυτοί προέρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο λόγος για την Fisker που ιδρύθηκε το 2016 από τον Δανό σχεδιαστή αυτοκινήτου και επιχειρηματία Henrik Fisker, η οποία έχει να λύσει μια σειρά από προβλήματα που την έχουν φέρει πολύ κοντά στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης καθώς δείχνει ανήμπορη να τα αντιμετωπίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμερικάνικη start up εταιρεία έχει δει την τιμή της μετοχής της να εξαϋλώνεται κυριολεκτικά τα τελευταία τρία χρόνια και από το υψηλό των 26,26 ευρώ που βρισκόταν τον Φεβρουάριο του 2021 έχει φτάσει να διαπραγματεύεται σήμερα στα… 0,018 ευρώ.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Fisker, το οποίο διογκώνει με τη σειρά του και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα των Αμερικανών είναι οι ακυρώσεις των παραγγελιών που έχει δεχτεί.

Οι ακυρώσεις των παραγγελιών που έγιναν λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να καλύψει τη ζήτηση για τα μοντέλα της σε εύλογο χρονικό διάστημα συμβάλλουν τα μέγιστα στην έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει και ξεπερνούν σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει τις 40.000.

Για να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή η Fisker προχώρησε σε γενναία μείωση της τιμής του Ocean που έφτασε στο εντυπωσιακό 39% και κατέβασε την τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της λίγο πάνω από τα 23.000 ευρώ στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
fisker ocean

Τώρα αυτή η τεράστια έκπτωση στην τιμή του Ocean περνάει και στις ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται η Fisker, όπως είναι εκείνες της Γερμανίας και της Αυστρίας. Έτσι ανεξάρτητα από την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού του μοντέλου της που φέρει συστοιχία μπαταριών 106,5 kWh, παρατηρείται μείωση στην τιμή της τάξης των 20.000 ευρώ.

Το παραπάνω σημαίνει ότι ενώ το Ocean των 475 ίππων στην έκδοση Ultra είχε πριν από μία εβδομάδα τιμή της τάξης των 61.160 ευρώ, τώρα μπορεί κάποιος να το κάνει δικό του με ένα ποσό που ξεπερνά ελαφρώς τα 41.000 ευρώ.

Ίδια είναι η μείωση της τιμής και για την ακόμη πλουσιότερη εξοπλιστική έκδοση Extreme που κόστιζε πριν από λίγες ημέρες 65.500 ευρώ και τώρα βρίσκεται στα "μόλις" 45.600 ευρώ.

Ακόμη και αν η τιμή του Fisker Ocean μοιάζει πλέον με πραγματική ευκαιρία είναι πραγματικά αμφίβολο αν θα βρεθεί ο απαραίτητος όγκος αγοραστών για να μείνει στη ζωή η αμερικάνικη εταιρεία, αφού ως επένδυση η αγορά του ηλεκτρικού Ocean δεν ακούγεται και πολύ λογική, τη στιγμή που οι κριτικές για το SUV από τον Ειδικό Τύπο είναι αρνητικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ