Ποιες είναι οι 15 μάρκες που προτιμούν οι κλέφτες αυτοκινήτων στην Ελλάδα;

car-theft100

Ποια μοντέλα έχουν εισέλθει επίσης στο στόχαστρο των επιτήδειων και πως μπορούν να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Εντελώς φαίνεται ότι ξεφύγει η κατάσταση με τις κλοπές αυτοκινήτων και μάλιστα τα δημοφιλή μοντέλα που καταγράφουν τις υψηλότερες πωλήσεις φαίνεται ότι έχουν εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο των κλεφτών.

Παράλληλα οι επιτήδειοι φαίνεται επίσης ότι προτιμούν να κλέψουν κάποιο όχημα που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing καθώς καθυστερούν οι διαδικασίες ανεύρεσής του εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αποτέλεσμα να έχουν χρόνο οι κλέφτες να διαπιστώσουν αν έχει τοποθετηθεί κάποιος πομπός GPS στο όχημα ώστε να τον βρουν και να το απομονώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η εταιρεία G4S Telematix οι μάρκες που προτιμούν οι κλέφτες τα τελευταία χρόνια είναι:

 1. Peugeot
 2. Toyota
 3. Fiat
 4. Citroen
 5. Opel
 6. Smart
 7. Nissan
 8. Renault
 9. BMW
 10. Ford
 11. VW
 12. Mercedes-Benz
 13. Skoda
 14. Hyundai
 15. Alfa Romeo

Αντίστοιχα τα πιο «δημοφιλή» μοντέλα για τους κλέφτες είναι:

 1. Peugeot 208
 2. Toyota Yaris
 3. Toyota Aygo
 4. Citroen C3
 5. Opel Corsa
 6. Fiat Panda
 7. Smart FroTwo
 8. Fiat 500
 9. Peugeot 3008
 10. Toyota C-HR
 11. Peugeot 308
 12. Toyota Auris
 13. Nissan Qashqai
 14. BMW σειρά 1
 15. Toyota Corolla

Οι καταναλωτές αλλά και οι εταιρείες leasing και ενοικιάσεων έχουν δύο τρόπους να αμυνθούν έναντι των κλοπών. Ο πρώτος αφορά στην τοποθέτηση κάποιου πομπού GPS ώστε να μπορεί να ανακαλύψουν άμεσα που κινείται το όχημα ή να ανευρεθεί σε κάποια ερημική τοποθεσία που το αφήνουν οι κλέφτες πριν προχωρήσουν στη διάλυσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία G4S Telematix μέσω του 24/7 Επιχειρησιακού Κέντρου Ασφαλείας έχει επιτύχει πολλές ανευρέσεις οχημάτων σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα η εταιρεία κατάφερε να αποκαλύψει τη συμμορία που έκλεβε τα ακριβά Range Rover τα οποία και μεταπωλούσε με παραποιημένα στοιχεία ή πωλούσε ως ανταλλακτικά. Τα τρία προϊόντα της G4S Telematix που αφορούν στον κλάδο των αυτοκινήτων είναι τα:

Automotive Services: 24/7 υπηρεσία e-call, b-call και ανεύρεσης κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούν μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Volvo και η Jaguar Land Rover.

Secure Rental & Leasing: Η βραβευμένη λύση για την προστασία και διαχείριση στόλου μισθωμένων και ενοικιαζόμενων οχημάτων.

WithU Car: Η ολοκληρωμένη λύση για ιδιώτες για τον εντοπισμό και την ανεύρεση του αυτοκινήτου τους σε διαρκή σύνδεση με το 24/7 Επιχειρησιακό Κέντρο της G4S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη λύση για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι ιδιώτες καταναλωτές όσο και οι εταιρείες leasing και ενοικιάσεων είναι η ασφαλιστική κάλυψη για ολική και μερική κλοπή του οχήματος. Με αυτό την υπηρεσία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν ανησυχούν μήπως τους κλέψουν το αυτοκίνητο ή κλέψουν κάποια εξαρτήματά του καθώς η ασφαλιστική τους θα τους αποζημιώσει.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ