Ελλάδα - Ποια πόλη αποκτά και εναέρια μέσα επιτήρησης κυκλοφορίας;

elas-elicoptero

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε και την ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας με 100 αστυνομικούς.

Ελικόπτερα αλλά και άλλα εναέρια μέσα επιτήρησης της κυκλοφορίας όπως drones αποκτά η Θεσσαλονίκη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει των έργων για την κατασκευή του Fly Over και την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο κυκλοφοριακό.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με επιπλέον 100 αστυνομικούς σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, όπως με ελικόπτερο και εναέρια μέσα επιτήρησης κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που δρομολογούνται, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης και να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο ζητήματα που τυχόν ανακύψουν με παρεμβάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά το αμέσως επόμενο διάστημα για να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην υλοποίηση του έργου προκειμένου να αναληφθούν από πλευράς τους οι κατάλληλες πρωτοβουλίες -στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους- που θα επιτρέψουν στην Τροχαία να διαδραματίσει το ρόλο της.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δρομολογεί σημαντικά έργα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ωστόσο κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους πιθανόν να προκαλέσουν τυχόν αρρυθμίες.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία πρόκειται, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους, να καταβάλουν την απαραίτητη προσπάθεια προκειμένου τα όσα ζητήματα προκύψουν, να αμβλυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος, Σπυρίδων Σκλάβος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κυρία, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ