Ποια εταιρεία αυτοκινήτου δίνει bonus 4.000 ευρώ στους εργαζομένους της;

Stellantis plant bonus

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στέκονται στο πλευρό του εργατοϋπαλληλικού δυναμικού, επιβραβεύοντας τους εργαζομένους για τη συνεισφορά τους εν μέσω πανδημίας.

Εντυπωσιακά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Stellantis το περασμένο έτος, με την εταιρεία να επιβραβεύει τις προσπάθειες των εργαζομένων της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αφεντικό της Stellantis, Carlos Tavarez, μέσω του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Info, θα διανεμηθεί στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό ένα ποσό περί το 1,9 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Γαλλία με μηνιαίες απολαβές που δεν υπερβαίνουν τα 3.847 ευρώ (κατώτατος μισθός x 2,5) θα λάβουν μπόνους διανομής κερδών το οποίο θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 4.000 ευρώ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διανομή των έκτακτων αμοιβών αποφασίστηκε μετά τη σημαντική ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Stellantis, η οποία προέκυψε κατόπιν της συγχώνευσης των ομίλων PSA και FCA, στις 17 Ιανουαρίου του 2021.

Το περασμένο έτος η Stellantis κατέγραψε κύκλο εργασιών 152 δισ. ευρώ, κατά 14% μεγαλύτερο συγκριτικά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των δύο τέως ανεξάρτητων οντοτήτων, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα τρέχοντα λειτουργικά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 18 δισ. ευρώ, με το περιθώριο να αγγίζει το 12%.

Stellantis plant bonus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα σημερινά αποτελέσματα-ρεκόρ καταδεικνύουν ότι η Stellantis βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να σημειώνει ισχυρές επιδόσεις, ακόμα και στα πιο αβέβαια περιβάλλοντα της αγοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Carlos Tavarez, αναφερόμενος στις μεγάλες αντοχές της εταιρείας, εν μέσω κορωνοϊού, αλλά και της κρίσης με την έλλειψη ημιαγωγών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, εκτός από τη Stellantis, bonus στους εργαζομένους έχει προσφέρει τόσο η Mercedes όσο και η VW (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ