Πόσο bonus έδωσε η Volkswagen στους εργαζομένους της;

vw plant

Σημαντική οικονομική ενίσχυση στους εργαζομένους της παρέχει η VW, θέλοντας να τους ανταμείψει για την υπομονή και αποφασιστικότητα που επέδειξαν εν μέσω πανδημίας.

Ισχυρό είναι το πλήγμα που έχει υποστεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από την πανδημία του κορωνοϊού. Η καθημερινή εμφάνιση κρουσμάτων εντός των εργοστασίων έχει δυσχεράνει το έργο των εργαζομένων, με τους υγιείς να μάχονται με νύχια και με δόντια προκειμένου να αντισταθμίσουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρρωση των νοσούντων.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του εργατικού δυναμικού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους διοικούντες πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίοι αποφάσισαν να επιβραβεύσουν το προσωπικό τους.

Ανάμεσα σε αυτές και η Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε την καταβολή μπόνους σε όσους εργάζονται εργάζονται εντός των γερμανικών παραγωγικών της μονάδων. Ειδικότερα, πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση υπό την ονομασία “coronavirus premium” (πριμ κορωνοϊού) ύψους 500 ευρώ με αναδρομική ισχύ για την περίοδο Ιούλιος 2021-Φεβρουάριος 2022. Τα μπόνους θα καταβληθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, παράλληλα με τους μηνιαίους μισθούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
vw plant

“Τους τελευταίους μήνες η πανδημία δοκίμασε τους εργαζομένους – τόσο αυτούς που δούλευαν δια ζώσης όσο και εκείνους που βρίσκονται σε τηλεργασία. Η ευελιξία και η ακούραστη αφοσίωση που έδειξαν είναι κάτι που θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που θα θέλαμε να προσφέρουμε το μπόνους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος της HR της VW, Gunnar Kilian.

Η γερμανική εταιρεία, επίσης, θα παρέχει οικονομική επιβράβευση ύψους 300 ευρώ και στους “πρακτηκάριους”, αλλά και διδακτορικούς φοιτητές για την πρόσθετη πίεση που αντιμετώπισαν ελέω της υγειονομικής κρίσης.

vw plant
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η VW είχε καταβάλει μπόνους 1.000 ευρώ και τον Ιούνιο του 2021. Η καταβολή των πριμ κορωνοϊού κατέστη δυνατή χάρη στο πακέτο οικονομικής βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης για την πανδημία. Αυτό επιτρέπει στους εργοδότες να καταβάλουν στους εργαζομένους έως και 1.500 ευρώ, άνευ φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Την έμπρακτη στήριξη στους εργαζομένους της έχει δείξει και η Daimler, η οποία τον Δεκέμβριο του 2020 τους παρείχε από 1.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ