Ποια εφαρμογή θα «σκοτώσει» τους Χάρτες της Google

google maps kinisi dromous

Το αντίπαλο δέος για τους Χάρτες της Google ετοιμάζει η Apple με μια μεγάλη αναβάθμιση των δικών της χαρτών να είναι ήδη διαθέσιμη στο κοινό της.

«Detailed City Experience» (Λεπτομερής Αστική Εμπειρία) ονομάζεται η νέα μεγάλη αναβάθμιση που ετοίμασε η Apple για τους δικούς της Χάρτες, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες των συσκευών της για μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αναμένεται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Η νέα αναβάθμιση των Χαρτών της Apple χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό για τα μέχρι τώρα δεδομένα επίπεδο λεπτομέρειες στις πληροφορίες που παρουσιάζουν και απεικονίζουν οι τρισδιάστατοι χάρτες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εικόνες της αναβαθμισένης εφαρμογής που διατίθεται μέσω του App Store μπορεί κανείς να διακρίνει σε 3D μορφές κτίρια, δρόμους, δέντρα, το ανάγλυφο του εδάφους, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να βρίσκεται στο σημείο ενδιαφέροντος και γύρω από αυτό.

Τα σημαντικότερα τοπόσημα κάθε περιοχής έχουν δεχτεί την δική τους ξεχωριστή «φροντίδα» στους ανανεωμένους Χάρτες της αμερικάνικης εταιρείας αποτελώντας παράλληλα ένα από τα highlight για την εμπειρία του χρήστη.

Ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει το κάθε τοπόσημο αναλυτικά μέσω του iPhone ή του Mac υπολογιστή του και να πάρει άμεσα πληροφορίες για τα καταστήματα που μπορεί να βρίσκονται για παράδειγμα μέσα σε ένα κτίριο αλλά και το πού βρίσκονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναβαθμισμένη παρουσιάζεται και η υπηρεσία πλοήγησης αφού το τρισδιάστατο στοιχείο ενσωματώνεται τώρα ακόμη περισσότερο στους Χάρτες με τους χρήστες να μπορούν να διακρίνουν περισσότερες και πιο αναλυτικές λεπτομέρειες κατά τη χρήση της εφαρμογής.

Στις λεπτομέρειες περιλαμβάνονται οι πιο αναλυτικές όψεις των γύρω κτιρίων, οι φωτεινοί σηματοδότες του δρόμου στον οποίο κινείται ο χρήστης με το όχημά του, ακόμη και πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας, όπως είναι για παράδειγμα εκείνη του STOP.

Η νέα και σημαντικά αναβαθμισμένη υπηρεσία Detailed City Experience βασίζεται στους χάρτες που έχει αναπτύξει η ίδια η Apple με στόχο να αποσπάσει μερίδιο από τους Χάρτες της Google. Σύμφωνα και με αναφορές, έπειτα και από την εντυπωσιακή αναβάθμιση, αυτό που εμποδίζει τους χρήστες των συσκευών της αμερικάνικης εταιρείας είναι η αργή σταδιακή διάθεση της εφαρμογής, η οποία προς το παρόν δεν καλύπτει μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Apple Θα πρέπει να προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά που λείπουν από την εφαρμογή της σε σχέση με τους Χάρτες της Google αλλά και τη δυνατότητα να είναι διαθέσιμη η πλοήγηση και μόνο μέσω δορυφόρων, χωρίς δηλαδή τη χρήση δεδομένων internet.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ